Iš tokios minkštos tešlos pyragėlius mėgsta visi, bet aš juos ypač mėgstu: nereikia su ja per ilgai blaškytis, tinka bet koks įdaras. Todėl patariu išbandyti tokį paprastą ir skanų patiekalą.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
kefyras, 400 ml;
kiaušinis, 1 vnt;
druskos, 1 šaukštelis;
cukraus, 1 valgomasis šaukštas;
sviestas, 50 g;
kepimo milteliai, 1 šaukštelis;
miltai, 700 g.
Norėdami paruošti įdarą, jums reikės :
malta mėsa, 400 g;
svogūnas, 1 vnt;
druska, pipirai, prieskoniai, žolelės.
Norėdami paruošti padažą, paimkite :
pomidorų pastos arba padažo, 4 v.š.;
vanduo, 50 ml;
česnako, 1 skiltelės;
krapai, druska;
actas 9%, 1 valgomasis šaukštas;
karšto padažo pagal skonį.
Virimo procesas
Tešlai skirtą kefyrą šiek tiek pašildykite, kad pagrindas būtų šiltas, tada visi produktai gerai susimaišys ir masė bus visiškai vienalytė.
Kiaušinį sumaišyti su druska ir cukrumi, išplakti šluotele.
Supilkite kefyrą, lydytą sviestą, išmaišykite.
Suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius, užminkykite tešlą, uždenkite ir palikite.
Svogūną sutriname ant stambios trintuvės arba susmulkiname blenderiu, sumaišome su malta mėsa, smulkiai pjaustytais krapais, druska, pipirais ir kitais prieskoniais.
Iš faršo formuojame nedidelius rutuliukus.
Tešlą padalinkite į dalis, iškočiokite plokščius paplotėlius, į vidų sudėkite faršo rutuliukus ir suformuokite pyragėlius arba apvalius baltymus.


Kepkite keptuvėje dideliame kiekyje augalinio aliejaus iki auksinės rudos spalvos.
Padažui sumaišykite visus ingredientus ir patiekite su pyragėliais. Padažą galite pasigaminti iš grietinės arba majonezo, garstyčių, krapų ir česnako. Pagal skonį raugintą agurką taip pat galite sutarkuoti ant vidutinės trintuvės.
Viskas gaunasi labai skanu, pyragėliai minkšti ir purūs, neriebūs, mėsos įdaras gerai iškepęs.

