Neseniai su vyru parduotuvėje nusipirkome porą pakelių tortilijų. Vienas buvo panaudotas, bet antrasis liko nepanaudotas.
Mano vyras tiesiog mėgsta čeburekus, bet aš nelabai noriu jų virti – supykstate su tešla, tada su faršu, o tada dar ir išplaunate kalną indų.
Bet jūs negalite ramiai gyventi su mano vyru – jis sugalvojo tingius čeburekus, dėl kurių daug šurmulio. Kaip jis sakė, „teoriškai“ beveik nėra ką veikti. Ėmiau ir bandžiau įgyvendinti jo idėją. Dabar dalinuosi savo patirtimi su jumis.
Paruošimui mums reikės šių ingredientų:
tortilija, pakuotė;
bet kokia malta mėsa, 500 g;
tarkuoto sūrio, 100 g;
česnakai, žalumynai, druska, pipirai ir prieskoniai.
Virimo procesas
Sūrį naudojau tam, kad sulipdytų tortilijos kraštus, bet galima ir be jo.
Maltą mėsą pagardinkite druska, prieskoniais ir pipirais, per spaudą perspaustu česnaku, smulkintomis žolelėmis, tarkuotu sūriu. Jei norite, įdėkite pjaustytų svogūnų arba žaliųjų svogūnų.
Paimkite tortiliją ir viename krašte plonu sluoksniu paskleiskite faršą – taip faršas geriau apkeps.
Uždenkite antrąja pyrago dalimi ir dėkite į keptuvę, išteptą augaliniu aliejumi.
Apkepkite iš abiejų pusių.
Taip gaminti pyragėlius man patiko ir dėl to, kad galima pasigaminti daug ruošinių ir įdėti į šaldiklį, o pagal poreikį (kai vyrui per daug nusibosta ką nors skanaus paruošti) imame ir kepame.