Dažnai namuose tenka sukti galvą, ką gaminti vakarienei. Juk patiekalas turi būti maistingas, skanus, taip pat tikti gausiai šeimai. Galime pasiūlyti pasigaminti restorano patiekalą tinkantį ne tik vakarienei, bet ir pietums. Jo paslaptis slypi įprastuose produktuose ir minimaliai gaminant maistą.
Ingredientai bulvėms su kumpiu:
bulvės - 5 vnt .;
druska - žiupsnelis;
kumpis - 200 g;
pienas - 500 ml;
svogūnas - 1 vnt .;
miltai - 2 šaukštai. l.;
sviestas - 2 šaukštai. l.
Bulvių su kumpiu paruošimas:
Išvirkite iš anksto nuluptas ir supjaustykite vidutiniais kubeliais bulves.
Kol bulvės verda, kumpį ir svogūną smulkiai supjaustome. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi, pakepinkite kumpį ir svogūną iki auksinės rudos spalvos.
Padažui sviestą turime ištirpinti keptuvėje ant silpnos ugnies. Į keptuvę suberkite miltus ir sumaišykite su sviestu. Pieną supilkite į miltus, nuolat maišydami padažą mentele. Svarbu, kad ingredientai nesudegtų.
Pieno masę pasūdykite ir maišykite, kol atsikratysime gumuliukų. Palaukite 5 minutes, kol padažas sutirštės, ir išjunkite ugnį.
Kepimo formą ištepkite saulėgrąžų riebalais. Ant dugno dėkite bulves, ant viršaus pakepintus svogūnus ir kumpį. Produktus užpilkite pieno padažu.
Įkaitinkite orkaitę ir kepkite indą 20 minučių.
Taip paruošėme skanų ir labai sotų patiekalą iš kumpio ir bulvių.
Jei norite, patiekalą kepimo pabaigoje galite pabarstyti sūriu ir 5 minutes lydyti orkaitėje.