Mano vyras juos vadina „lavašnikais“. Šiuos sočius vokelius gaminu pusryčiams kiekvieną dieną.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Lavašas paprastai vadinamas plonu papločiu, pagamintu iš neraugintos tešlos. Lavašas yra vienas seniausių žemiškosios virtuvės patiekalų. Skirtingai nuo daugelio kitų patiekalų, lavašo gaminimo receptas iš esmės išliko beveik nepaliestas nuo seniausių laikų.

Pats teisingiausias šio papločio receptas yra iš Vidurinės Azijos gyventojų. Paprastai jie kasdieniame gyvenime nenaudoja sūrio pita duonos ir kitų. Vidurinėje Azijoje vertinamas tik iš kvietinių miltų pagamintas lavašas be nereikalingų priedų.

Mūsų kultūroje lavašas stipriai siejamas su šavarma.

Mes jums pasakysime, kaip paruošti įdomius pusryčius iš pita duonos su dešra ir sūriu.

Pitos duonos su dešra ir sūriu ingredientai:

lavašas – 200 g;
virta dešra – 200 g;
sūris – 100 g;
kiaušinis – vnt.;
vanduo – šv. l.;
augalinis aliejus – 60 ml.
Lavašo su dešra ir sūriu paruošimas:

Porą pita duonos supjaustykite mažais stačiakampiais, kurių plotas 35×15 cm.

Atskirame inde sumaišykite sūrį ir dešrą, ant kiekvieno pita duonos stačiakampio dėkite po šaukštą įdaro.

Iš ilgųjų kraštų šiek tiek užlenkiame pita duonos kraštus į vidų, o iš trumpųjų – į stačiakampį, uždengiant įdarą.

Pasirodo, tai vokas su sūriu ir dešra viduje. Panašiai įdarą paslepiame likusiose pita duonos duonos.

Įmuškite kiaušinį ir supilkite šiek tiek vandens į dubenį. Lavašo vokelius panardinkite į kiaušinių mišinį ir sudėkite į keptuvę su augaliniu aliejumi. Apkepkite vokus iš abiejų pusių 2–3 minutes, kol taps auksinės rudos spalvos.

Dėl to gausite skanius ir gražius vokus su sūriu ir dešra.

Puikūs pusryčiai, sotūs ir nekenksmingi.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.