Mano uošvis mane išmokė. Skumbrės sūdymo receptas „Po eršketu“

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ši žuvis pasirodo labai originali ir skani, ją galima gaminti vakarienei, bet puikiai tinka ir šventiniam stalui,

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

šviežiai šaldytos skumbrės, 3 vnt;
vandens, 1 l;
rafinuotas augalinis aliejus, 200 ml;
druskos ir cukraus po 80 g;
actas 9%, 90 ml;
pipirų žirneliai, 10 vnt;
lauro lapas, 2 vnt.
Virimo procesas

Rubinus nuvalome nuo viso pertekliaus, nuplauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais.

Druską ir cukrų ištirpinkite vandenyje, suberkite prieskonius ir užvirinkite, atvėsinkite.

Žuvį supjaustykite porcijomis, sudėkite į indą, užpilkite sūrymu ir užpilkite augaliniu aliejumi.

Uždenkite dangčiu ir padėkite į šaldytuvą 2 valandoms.

Kuo plonesni gabalėliai, tuo greičiau žuvis marinuojasi ir išeina skanesnė.

Žuvis sodri, patiekiama su svogūnais arba be jų, su žolelėmis.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Taip pat skaitykite:  Orkaitėje kepti mėsos kukuliai - tikras gurmanų patiekalas
Patiko? Pasidalink! Ačiū.