Ši žuvis pasirodo labai originali ir skani, ją galima gaminti vakarienei, bet puikiai tinka ir šventiniam stalui,
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
šviežiai šaldytos skumbrės, 3 vnt;
vandens, 1 l;
rafinuotas augalinis aliejus, 200 ml;
druskos ir cukraus po 80 g;
actas 9%, 90 ml;
pipirų žirneliai, 10 vnt;
lauro lapas, 2 vnt.
Virimo procesas
Rubinus nuvalome nuo viso pertekliaus, nuplauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais.
Druską ir cukrų ištirpinkite vandenyje, suberkite prieskonius ir užvirinkite, atvėsinkite.
Žuvį supjaustykite porcijomis, sudėkite į indą, užpilkite sūrymu ir užpilkite augaliniu aliejumi.
Uždenkite dangčiu ir padėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
Kuo plonesni gabalėliai, tuo greičiau žuvis marinuojasi ir išeina skanesnė.
Žuvis sodri, patiekiama su svogūnais arba be jų, su žolelėmis.

