Marinuoti pomidorai su slyvomis – įdomus konservavimo būdas, kuriame dera slyvų saldumas ir rūgštus pomidorų skonis.
Taip gaunamas gana neįprastas patiekalas, galintis papuošti ir įprastą, ir šventinį stalą
. Marinuotų pomidorų ir slyvų skonis priklauso nuo naudojamų vaisių veislių
.
Dideli mėsingi pomidorai išskiria daugiau sulčių, kurios prisotina marinatą, o maži pomidorai išlaiko savo elastingumą ir struktūrą.
Slyvoms geriau tinka veislės su stora odele, nes jos mažiau išverda ir geriau išlaiko sultingumą. Be to, verta
atsižvelgti į vaisių brandos laipsnį. Dėl nesubrendusių pomidorų marinatas gali būti per rūgštus, o dėl pernokusių slyvų – per saldus ir drumstas. Svarbu rasti pusiausvyrą naudojant optimalios brandos vaisius.
Sudedamosios dalys:
- Pomidorai;
- Slyvos;
- krienų lapai;
- krapų šakelės;
- Česnakai;
- Pipirų grūdeliai – 4 vnt;
- Pipirų grūdeliai – 4 vnt;
- acto esencija 70% – ½ šaukštelio.
Marinato ingredientai vienam litrui vandens;
- druska – 1 valgomasis šaukštas;
- cukraus – 3 valg. šaukštai.
Marinuotų pomidorų su slyvomis paruošimas:
Pomidorus ir slyvas kruopščiai nuplaukite. Į kiekvieno pomidoro pagrindą įsmeikite dantų krapštuką. Iš slyvų išimkite sėklas
. Į kiekvieną stiklainį įberkite pipirų grūdelių ir raudonėlio pipirų. Taip pat
įdėkite
po vieną lauro lapą, krapų agurką, krienų lapą, porą česnako skiltelių
. Į stiklainius sluoksniais sudėkite slyvas ir pomidorus
.
Užpilkite stiklainius su slyvomis ir pomidorais verdančiu vandeniu, palikite 15 minučių.
Atvėsusį skystį iš stiklainių nukoškite į puodą, įberkite druskos ir cukraus. Į stiklainius supilkite acto esenciją
. Užvirinkite sūrymą ir supilkite į stiklainius, užsukite dangtelius. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir palikite atvėsti po rankšluosčiu.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
