Pagal šį receptą galite greitai ir lengvai pasigaminti griebtuvą. Šis skanėstas visada pasirodo puikus, jį mėgsta vaikai ir suaugusieji, o svečiai taip pat su malonumu valgo.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
pienas, 300 ml;
kiaušinis, 1 vnt;
žiupsnelis druskos;
kepimo milteliai, pakelis;
miltai, 300 g;
cukrus, 1 stiklinė;
vanduo, 0,5 stiklinės;
citrinos skiltelės sultys.
Virimo procesas
Į kambario temperatūros pieną suberkite druską ir kepimo miltelius ir išmaišykite.
Miltus persijokite ir suberkite į mišinį, minkykite iki vientisos masės.
Uždenkite tešlą ir palikite 20 minučių.
Virkite sirupą iš cukraus, vandens ir citrinos sulčių, kad jis nebūtų labai tirštas.
Keptuvėje įkaitinkite daug augalinio aliejaus.
Paimkite kiaurasamtį ir per jį supilkite tešlą į aliejų, kepkite rutuliukus iki auksinės rudos spalvos. Darome dalimis, kad rutuliukai gerai apkeptų iš visų pusių.

Pirmiausia sudėkite juos ant popierinių rankšluosčių, kad pašalintumėte aliejaus perteklių, supilkite ant lėkštės, užpilkite sirupu ir išmaišykite.

Delikatesas yra minkštas viduje, su traškia plutele išorėje, saldus ir švelnus. Jeigu jums patinka medaus skonis ir aromatas, galite jį atskiesti nedideliu kiekiu vandens ir užpilti šiuo sirupu. Tinka ir kondensuotas pienas.
