Paštetas yra tradicinis patiekalas, kurio šaknys yra gilios istorijos ir žinomas daugelyje pasaulio kultūrų. Yra prielaidų, kad paštetas atsirado senovės Romoje.
Šis delikatesas buvo labai populiarus visoje Europoje, ypač viduramžiais, kai paštetai buvo ruošiami iš įvairių rūšių mėsos, įskaitant žvėrieną ir žuvį , taip pat iš daržovių ir kitų ingredientų. Jie buvo patiekiami ir ant aukštuomenės stalų, ir tarp paprastų žmonių. Laikui bėgant, kiekviena šalis sukūrė savo pašteto variantus, kurie atspindėjo vietines kulinarines tradicijas ir ingredientų prieinamumą.
Naminiam paštetui paruošti reikalingi ingredientai:
- 400 gramų vištienos šlaunelių
- svogūnas
- 100 gramų kieto sūrio
- 100 gramų minkšto sūrio
- 100 gramų sviesto
- 200 gramų druskos
Druska virš aukso, šiame recepte ji pakanka dvigubai
Pradėkite nuo to, kad keptuvėje pabarstykite sluoksnį druskos ir ant viršaus uždėkite vištienos kojeles. Vištieną kepkite iki 180 laipsnių Celsijaus įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių . Iškepus vištieną išimkite iš orkaitės, atskirkite mėsą nuo kaulų ir sudėkite į blenderį. Tuo tarpu keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies įkaitinkite augalinį aliejų ir pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną iki auksinės spalvos.
Lygi tekstūra yra gero pašteto pagrindas
Virtą svogūną sudėkite į maišytuvą kartu su vištiena. Taip pat suberkite mažais kubeliais supjaustytą sūrį. Visus ingredientus kruopščiai sumaišykite trintuvu iki vientisos konsistencijos . Maišydami supilkite sviestą ir toliau plakite iki vientisos masės. Tada supilkite gatavą paštetą į tinkamą indą ir padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų ir sukietėtų.
Galite pagardinti pagal savo fantaziją
Jei paštetas per sausas, galite įpilti šiek tiek vištienos sultinio, kad pagerintumėte konsistenciją. Tačiau galite paruošti ir originalų paštetą, kupiną neįprastų ir stiprių skonių . Ruošdami į maišytuvą galite įdėti šviežių žolelių, česnako, muskato riešuto, maltos kalendros, citrinos sulčių, garstyčių, alyvuogių ar džiovintų vaisių.