Populiariausia pyragų rūšis pasaulyje yra mėsos pyragas. Faktas yra tas, kad, remiantis istoriniais pranešimais, žmonės pirmiausia išmoko kepti mėsą tešloje, tik tada pradėjo dėti daržoves ir vaisius į kepinius.
Šią prielaidą tikriausiai lėmė tai, kad žmonės stengėsi, kad mėsa būtų valgoma kuo ilgiau. Buvo tikima, kad duona gali užkirsti kelią kitų produktų gedimui. Be to, mėsa tešloje buvo labiau patenkinta nei įprastas kepsnys ar kotletas.
Mes jums pasakysime, kaip pasigaminti šiuolaikišką greitą mėsos pyragą.
Mėsos pyrago ingredientai:
Augalinis aliejus – 30 ml;
Svogūnai – vnt.;
Malta mėsa – 300 g;
Druska – žiupsnelis;
Kefyras – 300 ml;
Kiaušiniai – 3 vnt.;
Miltai – 140 g;
Kepimo milteliai – šaukštelis.
Mėsos pyrago paruošimas:
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite keptuvėje įkaitintame augaliniame aliejuje. Kai svogūnas paruduos, į jį reikia įdėti faršą ir išmaišyti.
Maltos mėsos ir svogūnų įdarą pasūdykite pagal skonį, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies 10 minučių.
Atskirame inde sumaišykite kefyrą, kiaušinius ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Kepimo skardą išklokite pergamentu ir ant dugno padėkite ⅔ išminkytos tešlos. Tešlą tolygiai paskirstykite ant paviršiaus ir ant jos uždėkite mėsos įdaro sluoksnį.
Mėsos sluoksnį uždenkite likusia tešla. Pyragą kepkite 180 laipsnių orkaitėje 40 minučių.
Jei pageidaujama, pyragą prieš kepant galima apibarstyti sezamo sėklomis. Tešla ir kepimo įdaras paruošiami per 10-15 minučių.