Pyragai buvo išrasti dar senovės Egipte, nors tada į tešlą dažniausiai dėdavo medų ir vaisių. Šiais laikais pyrago įdaras yra labai daug įvairių produktų, kurie puikiai dera. Su įdaru galite eksperimentuoti patys, o pyragą pasiūlysime pasigaminti pagal mūsų receptą. Įdarui naudosime tradicines bulves ir faršą.
Ingridientai:
450 g miltų;
200 gramų maltos mėsos;
2 gabaliukai bulvių;
2 svogūnai;
3 šaukštai kefyro;
200 g grietinės;
100 g sviesto;
1,5 arbatinio šaukštelio druskos;
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių;
1 šaukšto lydyto sviesto;
druska pipirai.
Paruošimas:
Į miltus suberkite kubeliais pjaustytą sviestą ir patrinkite rankomis. Suberkite kepimo miltelius, druską ir 200 gramų grietinės. Taip pat čia siunčiame tris šaukštus kefyro.
Suspaudimo judesiais minkykite tešlą. Kai jis bus lygus, galite uždengti plastikiniu maišeliu ir padėti į šalį.
Bulves supjaustykite kubeliais. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Sumaišykite šiuos du ingredientus ir taip pat pridėkite maltos mėsos. Jei norite, galite pridėti prieskonių. Taip pat būtina įdėti druskos ir pipirų.
Paimkite šiltą vandenį ir supilkite į mūsų įdarą, užtenka keturių šaukštų. Į ingredientus įpilkite vieną šaukštą ghee. Viską išmaišykite rankomis ir grąžinkite į tešlą.
Tešlą supjaustome į dvi dalis, iš kurių kiekvieną paverčiame kamuoliuku. Naudodami kočėlą iškočiokite į pailgą sluoksnį.
Kepimo formą ištepkite sviestu. Dėkite tešlą, ypatingą dėmesį skirdami kraštams. Į vidų dedame visą įdarą, kurį turime.
Viršų uždenkite likusiu tešlos gabalėliu, kurį taip pat pavertėme sluoksniu. Perteklių nupjauname. Iš likusių tešlos gabalėlių darome ilgas dešreles, kurios bus mūsų pyrago puošmena.
Dvi ilgas tešlos dešreles susukame kaip virvę. Dedame ant torto šonų.
Į atskirą dubenį įdėkite vištienos kiaušinio trynį, vieną arbatinį šaukštelį acto ir vieną arbatinį šaukštelį pieno. Šiuo mišiniu patepame pyrago viršų. Šakute pridėkite raštą. Galite pabarstyti sezamo sėklomis.
Įdėkite į orkaitę, įkaitintą iki šimto aštuoniasdešimt laipsnių, penkiasdešimčiai minučių.
Kai pyragas bus paruoštas, galite jį išimti iš formos ir parodyti kitą skanų dalyką, kurį dabar žinote, kaip gaminti.
Pyragas puikiai pjaustosi, nuostabiai kvepia ir neliks nepaliestas, nes tokį mėsos gaminį su tešla mėgsta beveik visi.