Obuolių pyragaičiai yra vienas iš ankstyviausių vaisių kepinių žmonijos istorijoje. Faktas yra tas, kad obuoliai daugeliui žmonių visada buvo įperkami vaisiai. Todėl žmonės nuolat eksperimentavo su obuoliais.
Kepiniai su obuoliais gavosi puikūs. Dėl šios priežasties dabar yra daugiau nei 10 000 pyragų su obuolių įdaru receptų.
Jungtinėse Valstijose pirmieji naujakuriai dažnai valgydavo tik obuolių pyragus. Todėl Amerikoje toks pyragas yra nacionalinis patiekalas.
Mes jums pasakysime, kaip pasigaminti skanų ir neįprastą obuolių pyragą.
Obuolių pyrago tešlos ingredientai:
Miltai – 300 g;
Cukrus – 2 šaukštai;
Kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
Druska – žiupsnelis;
Sviestas – 150 g;
Kefyras – 100 g.
Užpildo ingredientai:
Obuolys – 4 vnt.;
Kiaušinis – 1 vnt.;
Cukrus – 150 g;
grietinė – 300 g;
Miltai – 60 g.
Obuolių pyrago gaminimas:
Miltus persijokite į gilų indą, sumaišykite su cukrumi, kepimo milteliais ir druska. Į birius produktus įpilkite minkšto sviesto ir minkykite rankomis.
Į kreminį mišinį supilkite kefyrą ir užminkykite minkštą, šiek tiek lipnią tešlą. Tešlą surenkame į bandelę, uždengiame celofanu ir paliekame 15-20 min.

Šiuo metu įdarui nulupkite obuolius ir išimkite ankštis. Obuolius supjaustykite mažais gabalėliais.
Kiaušinį sumaišykite su cukrumi ir grietine, į mišinį įsijokite miltus.
Kepimo formą ištepkite sviestu.
Tešlą dėkite į skardą ir uždenkite dugną bei šonus. Pirmiausia į tešlos ertmę sudėkite obuolių gabalėlius, tada supilkite grietinėlę.

Tepkite pyrago paviršių kremu. Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių.

Iškepus pyragą reikia leisti šiek tiek atvėsti. Pasirodo skanus pyragas su daug įdaro.
