Garnyras iš lęšių su daržovėmis sotiems ir labai apetitą keliantiems faršams. Iš tikrųjų turėsite karališką vakarienę.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
lęšiai, 500 g;
malta mėsa¸500 g;
svogūnas, 2 vnt;
saldžiosios paprikos, 1,5 vnt;
džiūvėsėliai, 50 g;
pomidorai ir morkos po 2 vnt.;
kiaušiniai, 2 vnt;
druskos ir pipirų po 0,5 šaukštelio;
kmynų ir čiobrelių, raudonėlių ir aitriųjų pipirų, žolelių pagal skonį;
daržovių aliejus.
Virimo procesas
Faršą pagardinkite smulkiai pjaustytu vienu svogūnu, druska, pipirais, žolelėmis ir prieskoniais, džiūvėsėliais, išminkykite ir 30 minučių dėkite į šaldytuvą.
Lęšius nuplaukite ir supilkite į kepimo indą.
Svogūnų kubelius pakepinkite augaliniame aliejuje, suberkite tarkuotas morkas, saldžiosios paprikos gabalėlius ir pomidorą, pasūdykite ir troškinkite, kol suminkštės.
Daržoves dedame į lęšius, užpilame 1,5 vandens ir pašauname į orkaitę, kepame 220 laipsnių temperatūroje apie 50 min.
Formuojame kotletus, apvoliojame džiūvėsėliuose ir kepame iki auksinės rudos spalvos po porą minučių iš kiekvienos pusės.
Padėkite juos ant puodo. Keptuvėje likusiame įkaitintame aliejuje greitai pakepiname pusę šaukštelio aitriosios paprikos ir suberiame į troškintuvą.
Uždenkite keptuvę ir troškinkite dar 15 minučių.
Tiesiog išbandykite šį paprastą, bet labai patrauklų ir sotų patiekalą, kuris anksčiau visada buvo gaminamas orkaitėje, tačiau net ir mūsų modernioje orkaitėje jis pasirodo ne ką prastesnis.