Mano močiutė šį receptą gamina kas 3 dienas. Paprasta ir nepaprastai skani vakarienė

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Suktinukus galima ruošti iš skirtingų produktų, su skirtingais įdarais. Daugeliui vyniotinis asocijuojasi su kažkuo desertu. Paprastai biskvitus su grietinėle ar meringue esame įpratę matyti kaip suktinukus. Tačiau ritininiai patiekalai yra universalesni. Pavyzdžiui, yra suktinukų iš mėsos, kumpio, grybų ir daržovių įdaro.

Ritinėliai buvo ruošiami senovės Romoje. Tada šis patiekalas buvo elitinis. Paprastai suktinukai buvo ruošiami turtingiems žmonėms, nes recepte buvo naudojami kepiniai, mėsa ir daržovės. Be to, suktinukai buvo sūdyti, o druska buvo labai brangus ingredientas.

Mes jums pasakysime, kaip paruošti mėsos suktinukus vakarienei.

Ingredientai mėsos suktinukams:

malta jautiena – 300 g;
druska – ½ šaukštelio;
juodieji pipirai – ⅓ šaukštelio;
sausas česnakas – ⅓ šaukštelis;
mėsos prieskoniai – ¼ šaukštelio;
svogūnas – 2 vnt.;
lavašas – vnt.;
morkos – vnt.;
paprika – vnt.;
pomidoras – 3 vnt .;
česnakai – 2 vnt .;
vanduo – 300 ml.
Mėsos suktinukų paruošimas:

Į maltą jautieną suberkite druską, juoduosius pipirus, sausą česnaką ir mėsos prieskonius. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į maltą mėsą.

Ant stalo paskleiskite pitos duoną, ant pitos duonos plonu sluoksniu paskleiskite faršą ir svogūnus. Pitos duoną su mėsa susukite į vyniotinį su įdaru viduje.

Supjaustykite ritinį mažais gabalėliais.

Svogūną supjaustykite ketvirčio žiedais, nuluptą papriką supjaustykite mažais gabalėliais, o morkas sutarkuokite stambia tarka.

Keptuvėje augaliniame aliejuje pirmiausia pakepinkite svogūną, tada suberkite morkas ir papriką. Pomidorą smulkiai supjaustykite ir suberkite į keptas daržoves.

Smulkiai supjaustykite česnaką ir suberkite į keptas daržoves. Į daržovių mišinį supilkite vandenį, įberkite druskos, pipirų ir troškinkite keletą minučių.

Tada sudėkite mėsos suktinukus į daržovių padažą.

Uždenkite keptuvę su suktinukais dangčiu ir troškinkite 30 minučių ant silpnos ugnies.

Sūrį galite sutarkuoti ant suktinukų ir troškinti dar 5 minutes.

Taip gaunamas skanus ir paprastas maltos mėsos ir pitos duonos patiekalas.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.