Šis želė pyragas su majonezu bus išgelbėjimas bet kuriai namų šeimininkei. Tai greitas ir skanus užkandis. Iš šios tešlos gaminami ne tik pyragėliai, bet ir pyragėliai bei kaip picos pagrindas. O įdarą galite pasirinkti pagal savo skonį.
⠀
Ingredientai:
1 stiklinė grietinės (arba kefyro)
1 puodelis majonezo
3 vnt. vištienos kiaušiniai
1 puodelis miltų
0,5 arbatinio šaukštelio sodos, užgesintos act
0,5 pakelio kepimo miltelių tešlai
ruska – pagal skonį.
⠀
Užpildymas:
⠀
1 variantas:
2 skardinės saury;
2 var. kiaušiniai;
2 dideli svogūnai, supjaustyti ir pakepinti;
žalias.
⠀
2 variantas:
4-5 virti kiaušiniai;
žalieji svogūnai.
druskos
⠀
3 variantas:
virta vištiena;
suluguni sūris, tarkuotas;
žalias.
⠀
Ir taip pat:
– kepti grybai su svogūnais.
– bulvių košė su keptais grybais ir svogūnais.
– kopūstai, kepti su svogūnais, įdedant virtą kiaušinį.
– malta mėsa su ryžiais ir kt.
⠀
Paruošimas:
⠀
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais.
Kiaušinius išplakame su žiupsneliu druskos, dedame majonezą, grietinę, soda – išmaišome, suberiame miltus ir kepimo miltelius . Masę gerai išplakti. Gauta tešlos konsistencija yra labai tiršta grietinė.
Formą ištepkite aliejumi ir supilkite pusę tešlos. Ant viršaus dėkite įdarą ir užpilkite kitą tešlos pusę. Kepimo skardą su pyragu dėkite į 180-200°C temperatūros orkaitę. 40 minučių.
⠀
Gero apetito!

Aš esu Kristina Muraliova – man rašymas yra būdas dalintis tuo, kas įdomu ir svarbu. Kuriu naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat lengvesnį turinį – maisto receptus bei horoskopus. Stengiuosi, kad kiekvienas lankytojas rastų ne tik naudingos informacijos, bet ir įkvėpimo ar pramogos kasdienai. Mano tikslas – paprastai ir aiškiai pateikti turinį, kuris praturtina ir sudomina.
