Tortas – tai desertas iš minkšto biskvito ir purios grietinėlės, patiekiamas per reikšmingas šventes. Tuo pačiu metu pasaulyje yra daugiau nei 10 000 skirtingų pyragų rūšių. Žymiausi yra Napoleonas, Praha, Medaus pyragas, Pieno mergina. Šių pyragų populiarumą lemia neįprastas skonis. Kiekvienas pyragas turi skirtingą ingredientų derinį. Pavyzdžiui, „Medovik“ skonis yra tiesiogiai susijęs su medaus pyragais, o „Praga“ – su šokoladiniais sausainiais.
Konditeriai nuolat ieško naujų skonių derinių. Žinoma, kiekvienais metais vis sunkiau rasti ką nors naujo konditerijos meno srityje.
Atsigręžkime į naminius kepinius, kad sukurtume kažką unikalaus.
Masha pyrago tešlos ingredientai:
kondensuotas pienas - 300 g;
Kiaušiniai - 2 vnt.;
Kepimo milteliai - 1 šaukštelis;
Druska - žiupsnelis;
Sviestas - 100 g;
Miltai - 140 g.
Ingredientai kremui:
grietinė 25% - 400 g;
Virtas kondensuotas pienas - 3 šaukštai. l.;
Kakava - 1 valgomasis šaukštas.
Mašos pyrago paruošimas:
Į dubenį su kondensuotu pienu suberkite druską ir kepimo miltelius, įmuškite kiaušinius. Ištirpinkite sviestą ir supilkite į kondensuotą pieną, sumaišykite ingredientus.
Miltus persijokite į kondensuotą pieną ir užminkykite tirštą tešlą. Supilkite tešlą ant kepimo skardos, išklotos pergamentu, ir tolygiai paskirstykite ant paviršiaus.
Pyragą kepkite 200 laipsnių temperatūroje 15 minučių, tada padalinkite į 3 lygias dalis.
Kremui grietinę sumaišyti su virintu kondensuotu pienu ir kakava.
Ant kiekvieno torto sluoksnio užtepkite kremo ir paskirstykite lygiais sluoksniais.
Tortą surinkite iš torto sluoksnių ir kremo, sutepkite torto šonus.
Tortą palikite šaldytuve 2-3 valandoms.
Pasirinktinai tortą galite papuošti glajumi ir šokolado drožlėmis.