Su šia tešla pagaminti pyragėliai kepdami išeina labai purūs ir orūs, nesugeria aliejaus, ilgai išlieka minkšti ir švieži. Be kopūstų galima sugalvoti ir kitokių įdarų, bet mano šeimoje labai patinka šie pyragėliai su kopūstais.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
miltai, 800 g;
vanduo, 420 g;
mielių, 12g;
druskos, 1 arb.
Norėdami paruošti įdarą, jums reikės :
kopūstai, 2 kg;
svogūnas, 3 vnt;
mėtų, ketvirtadalio šaukštelio;
žalias.
Virimo procesas
Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje, suberkite persijotus miltus, užminkykite tešlą. Tešlą uždenkite ir palikite šiltoje vietoje pakilti.
Kol tešla kyla, smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite augaliniame aliejuje, kol pusiau iškeps.
Sudėkite smulkiai susmulkintą kopūstą ir troškinkite.
Įpilkite mėtų, išmaišykite, pagal skonį druskos, pipirų, pagal skonį įberkite žolelių ir troškinkite, kol paruduos. Leiskite atvėsti.
Minkome tešlą ir nuplėšiame porcijas, darome plokščius pyragus, išdėliojame įdarą ir formuojame pyragėlius.
Kepkite pyragus nedideliame kiekyje augalinio aliejaus.

Patiekite karštus su grietine, nors patiekiami šalti, pyragėliai taip pat labai skanūs.

Aš esu Kristina Muraliova – man rašymas yra būdas dalintis tuo, kas įdomu ir svarbu. Kuriu naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat lengvesnį turinį – maisto receptus bei horoskopus. Stengiuosi, kad kiekvienas lankytojas rastų ne tik naudingos informacijos, bet ir įkvėpimo ar pramogos kasdienai. Mano tikslas – paprastai ir aiškiai pateikti turinį, kuris praturtina ir sudomina.
