Mano anyta iš Graikijos man parodė, kaip gaminti purius pyragus su kopūstais. Dalinamės receptu

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Su šia tešla pagaminti pyragėliai kepdami išeina labai purūs ir orūs, nesugeria aliejaus, ilgai išlieka minkšti ir švieži. Be kopūstų galima sugalvoti ir kitokių įdarų, bet mano šeimoje labai patinka šie pyragėliai su kopūstais.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

miltai, 800 g;
vanduo, 420 g;
mielių, 12g;
druskos, 1 arb.

Norėdami paruošti įdarą, jums reikės :

kopūstai, 2 kg;
svogūnas, 3 vnt;
mėtų, ketvirtadalio šaukštelio;
žalias.

Virimo procesas

Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje, suberkite persijotus miltus, užminkykite tešlą. Tešlą uždenkite ir palikite šiltoje vietoje pakilti.

Kol tešla kyla, smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite augaliniame aliejuje, kol pusiau iškeps.

Sudėkite smulkiai susmulkintą kopūstą ir troškinkite.

Įpilkite mėtų, išmaišykite, pagal skonį druskos, pipirų, pagal skonį įberkite žolelių ir troškinkite, kol paruduos. Leiskite atvėsti.

Minkome tešlą ir nuplėšiame porcijas, darome plokščius pyragus, išdėliojame įdarą ir formuojame pyragėlius.

Kepkite pyragus nedideliame kiekyje augalinio aliejaus.

Patiekite karštus su grietine, nors patiekiami šalti, pyragėliai taip pat labai skanūs.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.