Mane išmokė draugas iš Italijos. Kaip skaniai paruošti cukinijas: šį patiekalą gaminsiu visą vasarą

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Cukinija neturi išskirtinio skonio. Tačiau ji puikiai dera su daugeliu daržovių, todėl patiekalai su ja yra įvairūs

. Iš tokios gausybės receptų gali būti sunku išsirinkti ką nors konkretaus. Puikus variantas gaminti bus cukinijų troškinys. Šis patiekalas ne tik sotus, bet ir skanus bei naudingas. Cukinijoje yra daug naudingų medžiagų, kurių organizmas turi gauti reguliariai.

Pakalbėkime apie tai, kaip galite paruošti gardų cukinijų troškinį.

Cukinijų troškinio ingredientai:

  • Sudėtis: cukinija – 1 kg;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • Svogūnai – 2 vnt;
  • Morkos – 1 vnt;
  • Pipirai – 3 vnt;
  • Kiaušiniai – 3 vnt;
  • Pienas – 300 ml;
  • Alyvuogių aliejus – 30 ml;
  • Miltai – 120 g;
  • kepimo milteliai – 10 g;
  • Česnakas – 3 skiltelės;
  • Sūris – 150 g.

Cukinijų apkepo paruošimas:

Cukiniją supjaustykite pusžiedžiais, pasūdykite ir palikite 10 min. Tuo tarpu tokiu pat būdu supjaustykite svogūną, pakepinkite vidutinio karštumo keptuvėje po dangčiu

. Morkas smulkiai supjaustykite ir sudėkite prie svogūnų, daržoves kartu kepkite 6 min.

Papriką supjaustykite šiaudeliais, nusiųskite į keptuvę, pabarstykite druska ir pipirais. Palikite daržoves kepti po dangčiu 6-8 min.

Iš dubens su cukinija išpilkite vandenį, supilkite jį į kepintas daržoves. Palikite cukinijas 10 minučių troškintis ant silpnos ugnies.

Подруга из Италии научила. Как вкусно приготовить кабачки: такое блюдо буду готовить всё лето

Įmuškite tris kiaušinius, supilkite pieną, augalinį aliejų, kepimo miltelius, miltus ir išplakite iki vientisos masės.

Подруга из Италии научила. Как вкусно приготовить кабачки: такое блюдо буду готовить всё лето

Į keptuvę su daržovėmis įspauskite dvi česnako skilteles ir kepkite 5 min.

Taip pat skaitykite:  Tikras stebuklas stiklainyje: naminė slyvų uogienė, kuri laikosi ilgiau nei 2 metus. Ji išlieka tokia pat skani kaip ir pirmą dieną!

Sūrį sutarkuokite smulkia tarka

.

Kepimo skardą ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite ant jos keptas daržoves. Ant daržovių supilkite kiaušinių masę ir pabarstykite sūriu.

Подруга из Италии научила. Как вкусно приготовить кабачки: такое блюдо буду готовить всё лето

Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje, tada 15 minučių 150 laipsnių temperatūroje.

Подруга из Италии научила. Как вкусно приготовить кабачки: такое блюдо буду готовить всё лето

Gautas apkepas puikiai tinka ir kaip savarankiškas patiekalas, ir kaip daržovių garnyras.

Подруга из Италии научила. Как вкусно приготовить кабачки: такое блюдо буду готовить всё лето

Troškinį geriau patiekti šiek tiek atvėsusį.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *