Krabų vyniotinis – skanus ir įspūdingas patiekalas, tapęs tikra klasika ant švenčių stalų ir daugelio žmonių kasdieniniame meniu. Lengvas paruošimas, ryškus šio užkandžio skonis ir universalumas pritraukia tiek patyrusių virėjų, tiek pradedančiųjų namų šeimininkių dėmesį.
Šis vyniotinis, kurio pagrindą sudaro krabų lazdelės arba krabų mėsa, ruošiamas pridedant įvairių ingredientų. Tai leidžia sukurti įvairius variantus ir rasti idealų skonių derinį.
Krabų ritinėlių istorija prasidėjo nuo krabų lazdelių atsiradimo sovietinėje virtuvėje, kai jos greitai išpopuliarėjo dėl prieinamumo ir malonaus skonio. Nuo tada šis patiekalas išpopuliarėjo tiek Rusijoje, tiek užsienyje. Jo receptai tobulėjo, puikiai dera su šiuolaikinėmis kulinarijos tendencijomis.
Ingredientai:
kvadratinė vaflė – 2 vnt.;
krabų lazdelės – 250 g;
lydytas sūris – 3 vnt.;
majonezas – 100 g;
česnakas – 1 skiltelė.
Krabų ritinio paruošimas:
Kvadratinį vaflį patepkite majonezu, o paviršių stambia tarka sutarkuokite lydytu sūriu. Tada ant sūrio sluoksnio sutarkuokite krabų lazdeles stambia tarka.
Česnako skiltelę perspauskite per spaudą ir tolygiai paskirstykite ant krabų sluoksnio.
Visą paviršių padenkite majonezo tinkleliu ir susukite vaflį su įdaru į vidų į ritinį.
Uždenkite suktinukus maistine plėvele ir palikite bent porai valandų sustingti šaldytuve.
Tada supjaustykite ritinį mažais gabalėliais.
Taip pat į vyniotinį galite įdėti mėgstamų daržovių, pavyzdžiui, salotų. Jei vaflio nėra, galite jį pakeisti pita duona.