Minkšti ir purūs pyragėliai su varškės įdaru visada išeina puikūs. Pyrago tešla ruošiama su pienu ir grietine, dėl to ji išeina puri ir ilgai išlieka šviežia.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
pienas, 250 ml;
grietinės, 1 valgomasis šaukštas;
cukrus, 30 g;
mielės, 10 g;
žiupsnelis druskos;
kiaušinis, 1 vnt;
augalinis aliejus, 100 ml;
miltų, apie 500 g.
Norėdami paruošti įdarą, paimkite:
varškės, 180 g;
kiaušinis, 1 vnt;
razinos pagal skonį;
krakmolo, 1 a.š.
Cukraus užpilui reikia:
miltų, 3 v.š.;
cukraus, 2 v.š.;
sviesto, 50 g.
Virimo procesas
Pienas turi būti šiltas. Visi kiti produktai yra kambario temperatūros.
Saldžiam užpilui sviestą, cukrų ir miltus sutrinkite į trupinius ir dėkite į šaldytuvą.
Pieną sumaišyti su grietine, druska ir cukrumi bei mielėmis, išmaišyti.
Įpilkite kiaušinį ir augalinį aliejų, sumaišykite.
Miltus persijokite ir dalimis suberkite į masę.
Patarimas: miltų gali prireikti šiek tiek daugiau ar mažiau. Stebėkite tešlą ir neperpildykite miltų pertekliaus.
Uždenkite tešlą ir palikite šiltoje vietoje 40 minučių.
Įdarui sumaišykite varškę, razinas ir kiaušinius, pagal skonį naudokite cukrų.
Tešlą padalinkite į porcijas, kiekvieną susukite į nedidelį apskritimą, patepkite lydytu sviestu, supilkite įdarą ir iškočiokite į trikampius.
Kepimo formą uždenkite pergamentu ir išdėliokite trikampius, uždenkite ir palikite 20 minučių.
Patepkite sviestu arba išplaktu tryniu, pabarstykite trupiniais, kurie buvo šaldytuve.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje iki auksinės rudos spalvos.