Pyragai yra kepiniai, randami viso pasaulio virtuvėse. Įdaras gali būti bet koks, taip pat tešlos variantai ir gaminimo procesas. Tai galite vadinti universaliu patiekalu, kuris paruošiamas greitai ir lengvai. Jais galima pavaišinti ir šeimą, ir svečius.
Štai tinginių pyragėlių receptas, jei ruošiasi atvykti svečiai:
- 300 ml kefyro;
- 1 kiaušinis;
- 1 šaukštelis druskos;
- 1 valgomasis šaukštas. Sachara;
- 250 g miltų;
- krūva žalių svogūnų;
- 400 g maltos mėsos;
- 2 svogūnai;
- 50 ml augalinio aliejaus.
Kaip pasigaminti patiekalą:
Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite su sviestu iki auksinės rudos spalvos. Faršą dėkite į keptuvę, pasūdykite ir kepkite, kol iškeps. Kol kepa faršas, į dubenį supilkite kefyrą ir įmuškite kiaušinį. Mišinį pasūdykite, suberkite cukrų, soda ir gerai išmaišykite. Išsijokite miltus ir užminkykite tešlą.
Susmulkinkite žalius svogūnus ir suberkite į maltą mėsą. Sumaišykite ingredientus iš keptuvės su tešla. Šaukštu išgriebkite mišinį ir padėkite ant karštos keptuvės. Kepkite iš kiekvienos pusės iki auksinės rudos spalvos.
Išeina labai skanūs pyragai, kuriuos paruošti užtruko 15 minučių. Puikus pasirinkimas užkandžiui ar sočiai pavalgyti skubant.