Kai virėjas turi fantazijos, jis gali išburti daugybę patiekalų. Jį gali įkvėpti receptai, kurių daug galima rasti internete ir kulinarinėse knygose. Jie dažnai naudoja maltą mėsą kaip pradinį ingredientą.
Malta mėsa iškepa labai gerai. Taip yra todėl, kad įvairių prieskonių pagalba galima suteikti specifinį skonį. Ją ruošiant galima naudoti ir daržoves , kurios veikia kaip užpildas , bet taip pat padidina mėsos maistinę vertę, nes aprūpina vertingomis skaidulomis. Šiam tikslui idealiai tinka morkos ir bulvės.
Kam virti su malta mėsa
Ar turite ribotą šeimos biudžetą ir turite sutaupyti? Tada sutaupoma ruošiant maistą. Kai norite gaminti su mėsa, neperkate brangios jautienos ar kiaulienos nugarinės, o renkatės maltą mėsą, kuri paprastai yra pigesnė . Tuo pačiu iš jo galima paruošti skanų maistą, be to, palyginti greitai. Štai mūsų maltos mėsos receptas daržovių antklodėje.
Ko prireiks ruošiant maltą mėsą
- 800 g maltos mėsos (jautiena, kiauliena, abiejų mėsų mišinys)
- 3 bulves
- 1 vidutinis svogūnas
- 5 skiltelės česnako
- 8 g druskos
- 5 g maltų juodųjų pipirų
Ko reikės daržovių pagrindui
- 3 bulves
- 5 morkos
- 2 kiaušiniai
- 50 g miltų
- 20 g žalių petražolių
- 100 ml augalinio aliejaus (saulėgrąžų, rapsų)
- 3 g juodųjų pipirų
- 5 g saldžiosios paprikos
- 5 g druskos
Paruošimo procedūra
- Pirmiausia paruoškite daržovių mišinį. Bulves nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Iš jų išspaudžiate sultis ir dedate į dubenį.
- Morkas nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Pridedate prie bulvių dubenyje.
- Į masę suberiame kapotas žalias petražoles, kiaušinį, miltus, druską, pipirus, papriką ir viską gerai išmaišome.
- Dabar paimkite gilesnę kepimo formą ir ant jos dugno paskleiskite daržovių mišinį.
- Dabar ruošiate faršą, kurį dedate į kitą dubenį, dedate smulkiai supjaustytą svogūną, įtrintą česnaką, druską, pipirus ir tarkuotas morkas bei bulves.
- Mėsą ir visa kita gerai išmaišote, o iš mišinio formuojate stalo teniso kamuoliuko dydžio rutuliukus. Mėsos kukulius sudėkite ant daržovių pagrindo kepimo formoje.
- Kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį. Tada išimkite iš orkaitės ir ant kiekvieno rutuliuko užpilkite po arbatinį šaukštelį pomidorų sulčių ir pabarstykite tarkuotu sūriu.
- Kepkite dar 15 minučių, kol maistas bus paruoštas.