Tai atsitiko praėjusią savaitę, visa šeima išvyko aplankyti mano mylimos žmonos tėvų. Nusprendėme švęsti vestuvių metines ir, žinoma, neapsieidavome be šašlykų. Tik šį kartą pakeitimui vietoj įprastos kiaulienos paėmėme vištienos sparnelius. Kadangi mano uošvis visą savo jaunystę gyveno Kaukaze, visada tik jam patikėdavo kepti kebabus, kepti ant žarijų.
Pastaruoju metu jis marinuoja tik savo pomidorų sultyse, pridedant svogūnų ir druskos. Tąkart jis padarė tą patį su sparneliais, kuriuos ketinome kepti ant grotelių, nors prieš pradėdami marinuoti, būtinai visus persmeigė šakute, tai buvo būtina norint geriau išmirkti marinate.
Anksčiau kažkaip nekreipdavau dėmesio į uošvio kebabų kepimo procesą, bet šį kartą ėjome gaminti šio patiekalo ant grotelių. Kaip įprasta, į grilį įpylė anglis, po anglimis pakišo popierinę pakuotę, kad jas išmestų ir vienu ypu greičiau uždegtų anglį, užpylė žiebtuvėlio skysčio ir natūraliai padegė.
Tada, kai anglys gerai suliepsnojo ir paraudo, atėjo laikas dėti mėsą kepti, bet uošvis išėmė druskos ir liepė pasitraukti nuo grotelių, žinoma, nustebau. bet aš įvykdžiau jo prašymą. Ir tada jis pradėjo dosniai barstyti karštas anglis druska,
Natūralu, kad druska pradėjo siaubingai šaudyti ir šokinėti iš grotelių, tai truko 30-40 sekundžių, tada viskas užgeso ir grilis su sparneliais užėmė vietą ant grotelių.
Ne iš karto supratau ir nustebau, kodėl jis apibarstė anglis druska garsiai pagalvojau, į ką gavau atsakymą: Taip daroma, kad gaminant ant žarijų patektų riebalų, jie neprisitrauktų? ugnis ir nereikia jo laistyti vandeniu iš purkštuvo kaip Taip paprastai daro visi. Taigi kebabas yra praktiškai nekenksmingas, nes visuotinai priimta, kad deginant riebalus išsiskiria kancerogenai ir jis gali tiesiog blogai sudeginti. Sparnai šį kartą pasirodė tiesiog nuostabūs, buvo tokie sultingi, kad juos pamačius ir užuodus tiesiog užuodė burna.
Beje, dar vienas gyvenimo hackas tiems, kurie dėl medicininių priežasčių negali valgyti keptos mėsos, t.y. šašlykas. Žmona žindo mūsų sūnų ir ji negali valgyti kepto maisto, todėl, kad jos neatimtų prie šventinio stalo, padarėme taip: paėmėme įprastą maistinę foliją ir tiesiog suvyniojome į ją marinuotus sparnelius ir kepėme ant žarijų. taigi dūmai ant mėsos nepateko ir pasirodė, ko man reikėjo.
Pasiruošę visi keliavo prie šventinio stalo!
Linkiu jums visiems gero apetito, mano skaitytojai. Tikiuosi, kad tai buvo naudinga tiems, kurie nežinojo šio metodo.