Salotos su įvairiais sūriais laikomos vienu geriausių žmonijos išradimų. Prancūzijos, Italijos ir Ispanijos provincijose įprasta ruošti sūrio salotas. Tai yra, išskyrus skirtingų rūšių sūrius, į patiekalą nieko nededama.
Iš esmės šis patiekalas yra populiarus tarp turistų, nes yra gana brangus. Sūrio salotos, kaip taisyklė, apima gana senus supelijusius produktus, pagamintus iš neįtikėtinai aukštos kokybės pieno.
Žinoma, nereikėtų lyginti sūrių su įprastu lydytu sūriu. Tačiau skanų patiekalą galite pagaminti ir iš lydyto sūrio.
Salotų ingredientai:
bulvės – 3 vnt .;
lydytas sūris – vnt.;
kiaušinis – vnt.;
vištienos filė – vnt.;
majonezas – 3 šaukštai. l.
Salotų paruošimas:
Bulves išvirkite, kol suminkštės, nulupkite ir supjaustykite ant stambios trintuvės. Lydytą sūrį sutarkuokite ant smulkių smilkinių.
Iš anksto išvirtame kiaušinyje atskirkite trynį nuo baltymo. Atskirai smulkiai sutarkuokite trynį ir baltymą. Vištienos filė iš anksto pakepinkite arba išvirkite, supjaustykite mažais kubeliais.
Bulvių mišinį dėkite ant salotų dubens dugno, patepkite majonezu ir pabarstykite druska. Ant bulvių uždėkite vištienos mėsą ir trynį. Ant mišinio užtepkite šiek tiek majonezo ir pabarstykite paviršių sūriu.
Taip pat ant sūrio reikia užlašinti šiek tiek majonezo ir atsargiai plonu sluoksniu paskleisti paviršių.
Paskutinis prisilietimas – pabarstyti salotas susmulkintais baltymais. Šios salotos SSRS buvo vadinamos „Chaika“, yra sočios ir tuo pat metu labai dietinės.