Naudodami šį receptą lydyto sūrio visada pavyks. Svarbiausia rinktis labai kokybišką varškę. Geriau, jei jis yra naminis.
Ingredientai virimui:
riebios varškės – 450 gr.;
kiaušinis – 1 vnt.;
sviestas – 110 gr.;
cukraus, druskos, sodos po 0,5 šaukštelio.
Paruošimas:
Kiaušinį ir sviestą sudėkite į varškę, pašildytą iki minkštos konsistencijos kambario temperatūroje. Taip pat pridedame druskos, cukraus ir sodos. Viską gerai išplakite trintuvu iki purumo.
Ant viryklės uždėkite puodą su vandeniu ir palaukite, kol užvirs. Padėkite mūsų sūrio mišinį ant vandens vonios. Nuolat maišydami ištirpinkite sūrį 15-20 minučių. Kai tik varškė pavirs į klampią masę, nukelkite nuo viryklės.
Perkelkite į patogų laikymo konteinerį. Jei norite, į dar šiltą sūrį galite įberti smulkiai pjaustytų žolelių, kumpio ar keptų grybų. Bet patikinu, net ir nepridėjus šių ingredientų, lydytas sūris pasirodo labai skanus. Pabandę virti pagal šį receptą, daugiau niekada parduotuvėje nepirksite lydyto sūrio.