Jis paruošiamas labai paprastai, gana greitai ir niekada neužsibūna šaldytuve. Beje, galite valgyti ir pietums, ir vakarienei.
Ingridientai:
- 500 g varškės
- 2 vištienos kiaušiniai
- 100 g sviesto
- 250 g šviežių grybų
- 1 šaukštelis. soda (be trauktinės)
- 2-3 skiltelės česnako
- 1 šaukštelis. druskos (be kartaus)
- 4-5 petražolių šakelės
Kaip pasigaminti lydytą sūrį iš naminio sūrio:
1. Pirmiausia sumaišykite varškę, kiaušinius, minkštą sviestą, druską ir sodą ir sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Grybus supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite keptuvėje iki auksinės spalvos.
2. Garinimas. Sudėkite talpą su sūriu į puodą su verdančiu vandeniu ir palaipsniui maišykite 15 minučių. Kai sūryje neliks gumuliukų, suberkite į jį grybus ir žalumynus, vėl gerai išmaišykite.
3. Belieka dar karštą sūrį supilti į patogius indus ar stiklainius. Puikus sūris paruoštas, reikia leisti jam atvėsti ir ramiai padėti į šaldytuvą, kol visiškai sustings.