Lengvas, skanus ir sotus naminis chačapuris per 15 minučių: po tokių skanių pusryčių gero pirmadienio

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šie lengvai paruošiami ir nepaprastai skanūs chačapuri bus tobuli pusryčiai. Sultingas, sotus ir kvapnus chačapuris keptuvėje suteiks energijos visai dienai.
Greito naminio chačapurio keptuvėje receptas.

Ingredientai:
Suluguni sūris (ar kitas) – 150-250 g (kuo daugiau sūrio, tuo skaniau)
Miltai – 120-130 g (1 stiklinė po 200 ml)
Pienas – 200 ml (1 stiklinė)
Kiaušinis – 1 vnt.
Cukrus – 0,5 arbatinio šaukštelio
Druska – pagal jūsų skonį (priklausomai nuo sūrio druskingumo)
Kepimo milteliai – 0,5 arbatinio šaukštelio
Sviestas (nebūtina) – nedidelis gabalėlis tepimui.

Pagrindo paruošimas:
Pirmiausia keptuvėje paruoškite visus reikalingus ingredientus tinginio chačapuri virimui. Į gilų dubenį įmuškite kiaušinį, suberkite druską, cukrų, pieną ir šluotele sumaišykite visus ingredientus. Dabar išsijokite sausus ingredientus (miltus ir kepimo miltelius) į atskirą gilų dubenį. Po to į skystą mišinį palaipsniui įpilkite sausų ingredientų. Eidami viską išmaišykite šluotele. Naudodami trintuvą su vidutinio dydžio skylutėmis sutarkuokite suluguni sūrį (arba bet kokį kitą sūrį pagal savo gerai tirpstantį skonį). Į miltų pagrindą suberkite tarkuotą sūrį.

Chačapuri kepimas:
Gerai įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, paviršių patepkite plonu augalinio aliejaus sluoksniu. Supilkite tešlą į keptuvę. Sūrio pyragą kepkite po uždarytu dangčiu ant silpnos ugnies 7-8 minutes, viršuje esanti tešla turi sustingti. Atsargiai apverskite tortiliją ir kepkite iš kitos pusės dar 2–3 minutes, kol taps auksinės ir auksinės rudos spalvos. Jei sūrio pyragas dar karštas, galite jį patepti sviesto sluoksniu. Lazy khachapuri keptuvėje yra paruoštas.

Gero apetito!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.