Lengvas morkų pyragas tiems, kurie laikosi dietos!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Iš viso 100 gramų – 126 kcal

Ingredientai:
Dėl plutos:
– didelės morkos (250 g)
– avižiniai dribsniai (malti dribsniai) 8 v.š. l.
– kiaušinio baltymas 2 vnt.
– saldiklis
– kokoso drožlių 1 a.š. l.

Kremui:
– liesas pienas 300 ml
– kiaušinio trynys 2 vnt.
– neriebi varškė 150 g
– saldiklis arba medus pagal skonį

Paruošimas:
1. Baltymus išplakite su žiupsneliu druskos, kol susidarys baltos smailės. Palikti.
2. Morkas sutarkuoti, įdėti saldiklio, avižinių dribsnių, kokoso drožlių, gerai išmaišyti .
3. Tada atsargiai ir palaipsniui supilkite į baltymus, tolygiai ir lėtai maišydami iš apačios į viršų.
4. Gautą masę dėkite ant kepimo popieriaus iki 1 cm storio sluoksnį Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20 minučių, tada apverskite ir palaikykite dar 5 minutes (patikrinkite pasirengimą).
5. Išimkite iš orkaitės ir supjaustykite kvadratiniais, apvaliais arba stačiakampiais pyragėliais.
6. Į keptuvę supilkite pieną, sudėkite trynius. Virkite ant silpnos ugnies, maišydami, kol užvirs.
7. Nukelkite nuo ugnies, įpilkite medaus arba saldiklio
8. Suplakite trintuvu iki vientisos masės. Kietas.
9. Į atvėsusią masę suberkite varškę ir vėl išplakite blenderiu.
10. Pyragėlius patepkite kremu ir palikite per naktį šaldytuve.

Gero apetito!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.