Picų mėgėjai interpretuodami šį patiekalą nuolat ieško kažko naujo. Dabar yra daugybė picų rūšių, tačiau jūs niekada jos nebandėte lavaše. Tokį kulinarinį meną galite pasigaminti ir namuose; jums tereikia picai tinkamų ingredientų. Reikėtų pažymėti, kad mes neturime per daug jaudintis, nes gaminimo algoritmas yra paprastas.
Ingredientai picai lavaše:
plonas lavašas – 200 g;
vištienos kiaušinis – 1 vnt .;
sūris – 100 g;
žalumynai – 1 krūva;
dešra – 200 g;
majonezas – 8 šaukšteliai;
pomidoras – 2 vnt.
Picos gaminimas lavaše:
Dešrą supjaustykite mažais kubeliais, pomidorą – plonais griežinėliais, o žalumynus susmulkinkite. Sūrį sutarkuokite ant vidutinės arba smulkios trintuvės.
Pita duona turi būti supjaustyta mažais stačiakampiais, maždaug 30×40 cm.
Stačiakampę pita duoną sutepkite 1 šaukšteliu. majonezo, tolygiai paskirstydami padažą per visą paviršių. Ištepame 1 a.š. l. dešros, pomidorų ir sūrio, įberkite žiupsnelį žolelių.
Užpildytą pita duoną susukite į ritinį krašteliais užlenktais į vidų. Visus suktinukus sudėkite ant kepimo skardos.
Į atskirą dubenį įmuškite kiaušinį ir sumaišykite trynį bei baltymą. Visus suktinukus aptepkite kiaušinio plovimu.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių iki auksinės rudos spalvos.
Taip paruošėme picos skonio suktinukus. Tai puikus pasirinkimas užkandžiams lauke ar pusryčiams.