Choux tešla – universalus kepinys, visada išeina puikus, ne veltui naudojamas įvairiems patiekalams, blynams, papločiams, pyragams ir pyragams gaminti.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
- verdančio vandens, 1 stiklinė;
- druskos, žiupsnelio;
- cukraus, 1 šaukštelis;
- miltų, 3 stiklinės.
Virimo procesas
Verdančiame vandenyje ištirpinkite druską ir cukrų ir dalimis suberkite išsijotus miltus. Kai mišinys taps šiltas, suberkite dar miltus ir rankomis minkykite tešlą. Masė turi būti minkšta ir elastinga.
Uždenkite ir palikite 10 minučių.
Tešlą minkykite ant miltais pabarstyto stalo bent 5 minutes, kad ji įgautų vienodesnę struktūrą.
Padalinkite tešlą į 8 dalis.
Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į ploną paplotį ir kepkite dideliame kiekyje augalinio aliejaus iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių.
Padėkite papločius ant popierinių rankšluosčių. Norėdami pašalinti aliejaus perteklių.
Papločius galima atvėsinti ir apibarstyti cukraus pudra arba pertepti medumi, patiekti su kondensuotu pienu, šokolado pasta ir kitais saldžiais skanėstais. Galite naudoti ne tik saldžius, bet ir sūrius įdarus. Puikiai tinka sūris ir dešra, daržovių juostelės, korėjietiškos morkos, minkšti sūriai sumaišyti su žolelėmis, česnakais ir kt.
