Gaminti prireiks net mažiau nei 10 minučių ir paprasčiausio ingredientų rinkinio.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
— plonas lavašas, 2 vnt;
– kiaušiniai, 4 vnt;
– pomidoras, 1 vnt.;
– sūris, 150 g;
– sviestas, 40 g;
– druska, pipirai, žolelės, prieskoniai.
Virimo procesas
Iš tokio produktų kiekio paruošite 4 patiekalo porcijas.
Trys sūriai ant rupios trintuvės.
Jei jūsų pita duona labai didelė, supjaustykite ją į 2 dalis.
Supilkite vandenį į dubenį.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą – nedidelį gabalėlį.
Panardinkite pita duoną į vandenį – užtenka poros sekundžių.
Į keptuvę dedame pitos duoną, įmušame kiaušinį, įberiame druskos, pipirų, šakute paskirstome papločio paviršių.
Pabarstykite sūriu ir kai jis ištirps, apverskite.
Įdėkite dvi riekeles pomidoro, suvyniokite pita duoną į voką ir apkepkite iš abiejų pusių.
Patarimas : rinkitės įdarą ir gaminkite pagal savo skonį – tai gali būti kumpis, dešra, daržovės, saldus arba sūrus varškės sūris su česnaku ir žolelėmis. Gatavus vokus galima patepti sviestu, tada pita duona bus labai minkšta.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
