Gaminti prireiks net mažiau nei 10 minučių ir paprasčiausio ingredientų rinkinio.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
— plonas lavašas, 2 vnt;
– kiaušiniai, 4 vnt;
– pomidoras, 1 vnt.;
– sūris, 150 g;
– sviestas, 40 g;
– druska, pipirai, žolelės, prieskoniai.
Virimo procesas
Iš tokio produktų kiekio paruošite 4 patiekalo porcijas.
Trys sūriai ant rupios trintuvės.
Jei jūsų pita duona labai didelė, supjaustykite ją į 2 dalis.
Supilkite vandenį į dubenį.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą – nedidelį gabalėlį.
Panardinkite pita duoną į vandenį – užtenka poros sekundžių.
Į keptuvę dedame pitos duoną, įmušame kiaušinį, įberiame druskos, pipirų, šakute paskirstome papločio paviršių.
Pabarstykite sūriu ir kai jis ištirps, apverskite.
Įdėkite dvi riekeles pomidoro, suvyniokite pita duoną į voką ir apkepkite iš abiejų pusių.
Patarimas : rinkitės įdarą ir gaminkite pagal savo skonį – tai gali būti kumpis, dešra, daržovės, saldus arba sūrus varškės sūris su česnaku ir žolelėmis. Gatavus vokus galima patepti sviestu, tada pita duona bus labai minkšta.