Jums tikrai patiks šis desertas iš grietinėlės, medaus ir šokolado – šis švelnus ir subtilus delikatesas taip pat turi pikantišką prieskonių skonį. Triufelių saldainių galima patiekti ir ant šventinio stalo.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– riebi grietinėlė, 200 ml;
– druska, 3 g;
– pipirai, 2 vnt;
– gvazdikėliai, 2 vnt;
— žvaigždanyžius, 1 vnt.;
– medus, 60 g;
– sviestas, 30 g;
– šokoladas, 250 g.
Virimo procesas
Grietinėlę sumaišykite su medumi, gvazdikėliais, pipirais, kardamonu ir druska. Nustatome iki minimalios ugnies.
Paimkite juodąjį šokoladą ir supjaustykite gabalėliais.
Grietinėlę pakaitinkite iki garų, bet ne iki burbuliukų ir perkoškite į šokoladą, šaukštu arba panardinamuoju trintuvu išmaišykite iki vientisos masės.
Į šiltą masę įpilkite sviesto ir vėl sutrinkite blenderiu.
Formą uždengiame maistine plėvele ir išpilame mišinį, išlyginame ir dedame į šaldytuvą, uždengus plėvele, 4 val.
Išimkite iš formos ant kakava pabarstyto stalo, supjaustykite saldainiais ir pabarstykite kakava. Supjaustykite atsitiktine tvarka arba išspauskite sausainių formelėmis.




Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
