Kurkime šventinę nuotaiką kvapniais imbieriniais sausainiais! Skanu ir šventiška!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ingredientai:

  • 100 g sviesto arba margarino
  • 100 g cukraus
  • 0,5 stiklinės melasos (melasos) arba skysto medaus
  • 1 kiaušinio trynys
  • 2 stiklinės išsijotų miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis maltų gvazdikėlių
  • 1 arbatinis šaukštelis malto imbiero
  • 0,5 valandos šaukštai druskos
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 0,5 šaukštelio soda
  • 0,5 arbatinio šaukštelio malto cinamono
  • 0,5 šaukštelio malto muskato riešuto

Paruošimas:

  1. Sviestą arba margariną suminkštinkite iki kambario temperatūros ir išplakite su cukrumi iki purios masės. Sudėkite melasą (arba medų) ir kiaušinio trynį, išmaišykite iki vientisos masės.
  2. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, druską, kepimo miltelius, soda, cinamoną, gvazdikėlius, imbierą ir muskato riešutą. Į pagrindinę tešlą palaipsniui supilkite sausą mišinį, gerai išmaišykite. Tešlą suvyniokite į plėvelę ir šaldykite bent valandą.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Ant lengvai miltais pabarstyto darbinio paviršiaus (arba silikoninio kilimėlio) iškočiokite tešlą maždaug 0,5 cm storio pjaustyklėmis ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  4. Kepkite 8-10 minučių 180°C temperatūroje, kol kraštai lengvai paruduos. Leiskite sausainiams atvėsti.

Glajus dekoravimui:

Vieno kiaušinio baltymą išplakite iki standžių putų, įpilkite 2 valg. šaukštus citrinos sulčių ir palaipsniui suberkite 200–250 g cukraus pudros. Atvėsusius sausainius papuoškite pagal savo skonį.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Taip pat skaitykite:  90-ųjų receptas su svogūnais ir obuoliais. Aktualu šiais laikais
Patiko? Pasidalink! Ačiū.