Ingredientai:
- 100 g sviesto arba margarino
- 100 g cukraus
- 0,5 stiklinės melasos (melasos) arba skysto medaus
- 1 kiaušinio trynys
- 2 stiklinės išsijotų miltų
- 1 arbatinis šaukštelis maltų gvazdikėlių
- 1 arbatinis šaukštelis malto imbiero
- 0,5 valandos šaukštai druskos
- 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
- 0,5 šaukštelio soda
- 0,5 arbatinio šaukštelio malto cinamono
- 0,5 šaukštelio malto muskato riešuto
Paruošimas:
- Sviestą arba margariną suminkštinkite iki kambario temperatūros ir išplakite su cukrumi iki purios masės. Sudėkite melasą (arba medų) ir kiaušinio trynį, išmaišykite iki vientisos masės.
- Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, druską, kepimo miltelius, soda, cinamoną, gvazdikėlius, imbierą ir muskato riešutą. Į pagrindinę tešlą palaipsniui supilkite sausą mišinį, gerai išmaišykite. Tešlą suvyniokite į plėvelę ir šaldykite bent valandą.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Ant lengvai miltais pabarstyto darbinio paviršiaus (arba silikoninio kilimėlio) iškočiokite tešlą maždaug 0,5 cm storio pjaustyklėmis ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
- Kepkite 8-10 minučių 180°C temperatūroje, kol kraštai lengvai paruduos. Leiskite sausainiams atvėsti.
Glajus dekoravimui:
Vieno kiaušinio baltymą išplakite iki standžių putų, įpilkite 2 valg. šaukštus citrinos sulčių ir palaipsniui suberkite 200–250 g cukraus pudros. Atvėsusius sausainius papuoškite pagal savo skonį.
