Kotletų nebekepu, vietoj jų naudoju mėsos lentynas. Skonis daug skanesnis

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Tokios mėsos lentynos bus nuostabi ir labai patraukli puošmena bet kokiam šventiniam stalui ir bus puiki alternatyva įprastiems kotletams.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

– malta mėsa, 600 g;

– kepalas ir pienas;

-svogūnai, 1 vnt.;

– virti kiaušiniai, 4 vnt.;

-sūris, 100 g;

– druska, pipirai, prieskoniai.

Padažui paruošti reikia:

– garstyčios, 0,5 šaukštelio;

-trynis, 1 vnt.;

-augalinis aliejus, 4 šaukštai;

– druska.

Virimo procesas

Išmirkykite kepalą piene.

Faršą pagal skonį pagardinkite druska, pipirais, prieskoniais ir gerai išplakite, kad masė prisisotintų deguonies ir taptų minkštesnė.

Padažui sumaišykite visus ingredientus ir plakite šluotele arba šakute iki visiškai vientisos masės.

Patarimas: naudokite bet kokias jums patinkančias garstyčias, bet grūdėtos garstyčios netinka. Padažą taip pat galima pakeisti įprastu majonezu ar kečupu.

Kepimo skardą uždenkite pergamentu ir išklokite plokščius ir apvalius maltos mėsos pyragus.

Ant viršaus uždėkite plonais griežinėliais pjaustytus svogūnų pusžiedžius, užpilkite padažu ir sudėkite virtų kiaušinių gabalėlius.

Viską apibarstykite tarkuotu sūriu ir pašaukite į orkaitę.

Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 30 – 40 minučių.

Šieno kupetos pasirodo labai minkštos, sultingos ir skanios. Jei norite, galite įdėti ir keptų pievagrybių, dėdami ant svogūno kartu su kiaušiniu. Patiekdami apibarstykite smulkintomis žolelėmis.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.