Vištienos mėsa yra laikoma viena iš sveikiausių ir prieinamiausių planetoje. Daugelis žmonių valgo vištieną, o kai kurie visiškai atsisako jautienos ir kiaulienos.
Žmonės, kurie praktikuoja valgyti tik vištieną, sako, kad jų sveikata pastebimai pagerėjo. Tai yra, vištienos mėsa mažina stresą, amžinas ligas ir galvos skausmą. Viso kūno funkcijos – nuo kvapo iki intelektinių gebėjimų – taip pat veikia geriau.
Gydytojai į šias pastabas atsako, kad vištienos mėsa tikrai gali padėti geresniam žmogaus vystymuisi.
Mes jums pasakysime, kaip virti vištienos kotletus vakarienei.
Ingredientai vištienos kotletams:
- Vištienos krūtinėlė – 800 g;
- vanduo – 1 l;
- druska – 1 šaukštelis;
- morkos – 1 vnt .;
- svogūnai – 1 vnt .;
- juodieji pipirai – 10 žirnių;
- česnakai – 3 gvazdikėliai;
- grietinė – 2 šaukštai. l.;
- kiaušiniai – 2 vnt .;
- miltai – 2 šaukštai. l.;
- garstyčios – 0,5 šaukštelio;
- sausas česnakas – 0,5 šaukštelio;
- paprika – 1 šaukštelis;
- itališkos žolės – 1 šaukštelis.
Vištienos kotletų paruošimas:
Vištienos krūtinėlę išvirkite pasūdytame vandenyje su svogūnais ir morkomis, pipirų žirneliais. Užvirus uždenkite krūtinėlę ir virkite 15-20 min.
Virtą vištienos krūtinėlę supjaustykite plonais griežinėliais. Norėdami paruošti tešlą, į dubenį įmuškite kiaušinius, įpilkite grietinės ir garstyčių, įberkite sauso česnako, paprikos ir itališkų žolelių, pagal skonį druskos ir pipirų.
Sumaišykite tešlos ingredientus, suberkite miltus ir išmaišykite. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, aliejuje porą minučių pakepinkite česnaką, kad būtų aromatingas.
Iš aliejaus išimkite česnaką, pamirkykite vištienos gabalėlius į tešlą ir sudėkite į keptuvę.
Apkepkite kotletus po porą minučių iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Rezultatas – kotletai iš virtos vištienos.