Daugelis prisimena sovietmečio valgyklose patiektus kotletus su padažu. Šis padažas visada buvo labai aromatingas, tirštas, sodraus skonio.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
sviestas, 20 g;
augalinis aliejus, 2 šaukštai;
miltų, 2 v.š.;
vandens, 2 stiklinės;
pomidorų pasta, 1 valgomasis šaukštas;
druskos, pipirų, aromatinių žolelių ir prieskonių.
Virimo procesas
Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir supilkite augalinį aliejų, išmaišykite.
Suberkite miltus ir išmaišykite iki vientisos masės.
Įpilkite pomidorų pastos ir viską išmaišykite.
Supilkite tiek vandens, kiek reikia padažui, kurio tirštumo norite.
Druskos ir pipirų pagal skonį, įberkite aromatinių žolelių ir prieskonių, jei norite, įberkite šviežių žolelių.
Šiame padaže galite 5 minutes troškinti pačius kotletus arba patiekti padažą užpylę ant bulvių košės, virtų ryžių ar makaronų. Taip pat galite paruošti padažą karbonadams, pjaustytiems kotletams, kotletams.