Kartais daugiau dėmesio turėtume skirti paprastiems ir greitai pagaminamiems patiekalams. Būtent tokie receptai dažniausiai yra aktualūs, kai nesinori gilintis į sudėtingus kokio nors svetimo patiekalo ruošimo niuansus.
Viena dažniausių užklausų internete dėl maisto gaminimo yra kotletų gaminimas. Šis faktas patvirtina, kad žmonės domisi nesudėtingomis vakarienėmis ir pietumis.
Nereikėtų lyginti kotletų su Carbonara makaronais ar tartaru. Tai visiškai skirtingi patiekalai ir ruošiami skirtingose situacijose.
Norime jums pateikti paprastų, bet skanių kotletų receptą, kurį galėsite gaminti kasdien vakarienei.
Ingredientai kotletams:
malta mėsa – kg;
bulvės – 5 vnt .;
svogūnai – vnt.;
kiaušinis – vnt.;
druska – šaukštelis;
pienas – 150 ml;
duona – 100 g.
Kotletų gaminimas:
Duoną reikia trumpam pamirkyti piene. Svogūną reikia sumalti mėsmale kartu su iš pieno išspausta duona.
Duonos ir svogūnų mišinį sudėkite į faršą, išmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir gerai išmaišykite ingredientus. Nepamirškite gerai išplakti ir suformuoti mažus kotletus po 80 gramų.
Kotletus apkepkite keptuvėje su nedideliu kiekiu augalinio aliejaus. Bulves nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais.

Sudėkite bulves į giliadugnę keptuvę, perkelkite ten kotletus ir užpilkite 150 ml vandens.

Uždenkite kotletus ir bulves dangčiu ir kepkite patiekalą ant vidutinės ugnies 15 minučių.

Rezultatas – puiki, paprasta vakarienė neeikvodama nei laiko, nei energijos. Troškinus su bulvėmis, kotletai šiek tiek padidės, o daržovė sugers mėsos aromatą.
