Šiuos kopūstų suktinukus darau ne su paprastais kopūstais, o su pekino kopūstais ir net troškinu specialiame padaže. Patiekiame pačius kopūstų suktinukus su bulvėmis. Kalbant apie padažą, pagal skonį galite gaminti bet kokį, aš gaminau su klasikiniu kopūstų suktinukams, taip pat buvo labai skanu.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
Pekino kopūstas, 1 vnt;
bulvės, 5 vnt;
augalinis aliejus, 3 šaukštai;
lauro lapas, 3 vnt.
Norėdami paruošti įdarą, jums reikės :
malta mėsa, 500 g;
ryžių, 3 šaukštai;
svogūnas, 1 vnt;
Pekino kopūstas, 1 stiklinė.
Padažui paruošti reikia :
morkos ir paprikos, svogūnai po 2 vnt.;
Pekino kopūstas, 1 stiklinė;
pomidorų pasta, 1 valgomasis šaukštas;
sviesto, 2 v.š.;
grietinės, 2 šaukštai;
virinto vandens, 4 – 5 stiklinės;
augalinis aliejus, 3 šaukštai;
druskos, pipirų
Virimo procesas
Ryžius nuplaukite ir virkite, kol pusiau iškeps 5 minutes.
Faršą sumaišykite su smulkiai pjaustytu svogūnu, ryžiais, druska, pipirais ir išmaišykite.
Kopūstą atskiriame lapeliais, vidurį smulkiai supjaustome ir apie 100 g dedame į įdarą, sumaišome faršą. Uždenkite maltą mėsą ir padėkite į šaldytuvą.
Kopūstų lapus 2 minutes užpilkite verdančiu vandeniu. Išimame.
Storąsias gyslas nupjauname ir perpjauname išilgai į 2 dalis arba taip paliekame.
Suformuojame kopūstų suktinukus ir dedame į indą.
Bulves supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos ir sudėkite į katilą.
Lengvai apkepkite kopūstų suktinukus augaliniame aliejuje ir padėkite ant bulvių.
Padažui daržoves troškiname, pasūdome, suberiame pipirus ir suberiame smulkiai pjaustytą kininį kopūstą, porą minučių troškiname, supilame pomidorų pastą ir įdedame gabalėlį sviesto, įpilame stiklinę vandens, išmaišome.
Padažą sutrinkite blenderiu ir supilkite į kopūstų suktinukus ir bulves, atskiedę vandeniu kaip norite.
Įberkite druskos pagal skonį ir užvirinkite, suberkite lauro lapą ir troškinkite ant silpnos ugnies 30 minučių.
Patiekdami pabarstykite žolelėmis. Taigi, jūs paruošėte kopūstų suktinukus ir bulvių garnyrą.