Kopūstai yra viena seniausių ir sveikiausių daržovių, prieinamų beveik visiems pasaulio gyventojams. Ji buvo išvesta iš vieno augalo. Iš skirtingų augalo dalių buvo išvestos skirtingos kopūstų rūšys. Nuostabu, kad kopūstai rado savo paskirtį visose pasaulio virtuvėse.
Dabar kopūstai nepraranda savo, kaip vienos svarbiausių daržovių žmogaus mityboje, statuso. Su kopūstais gauname ląstelienos, vitaminų ir mineralinių medžiagų. Ši daržovė padeda numesti svorio ir yra sveikatą gerinančių dietų dalis. Dėl to, kad kopūstai yra lengva daržovė, jie nurodomi sergant daugeliu ligų.
Paruoškime namuose troškintus kopūstus kaip garnyrą prie pagrindinių patiekalų.
Troškintų kopūstų ingredientai:
- Sudedamosios dalys: baltagūžiai kopūstai – 500 g;
- Kefyras – 300 ml;
- Druska – 1 šaukštelis;
- kario prieskonių – 1 šaukštelis.
Troškintų kopūstų paruošimas:
Kopūstus smulkiai susmulkinkite ir sudėkite į keptuvę. Supilkite į kopūstus kefyrą ir palikite troškintis po dangčiu ant vidutinės ugnies 10-15 min.
Kopūstus pasūdykite, pagal skonį įberkite juodųjų pipirų. Į kopūstus suberkite karį ir gerai išmaišykite.
Palikite kopūstus 5 minutes po dangčiu.
Tokius kopūstus galima patiekti su kotletais, žuvimi, mėsos kukuliais ir kitais patiekalais.
Gaunasi skanūs kopūstai su švelniu kreminiu atspalviu.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
