Paprastas kopūstų troškinys keptuvėje iš minimalaus produktų rinkinio.
Jam paruošti reikės šių ingredientų:
–
miltų, 2 – 3 t.l;
– druskos, pipirų, žolelių, sezamo
; – grietinės ir augalinio aliejaus.
Gaminimo procesas
Kopūstus smulkiai susmulkinkite ir sumaišykite su kiaušiniais, druska, smulkintomis žolelėmis, pagal skonį įberkite pipirų ir kitų prieskonių.
Supilkite miltus ir gerai išmaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite visą mišinį į keptuvę, išlyginkite ir pabarstykite sezamais
.
Uždenkite dangčiu, sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir vieną pusę kepkite 10 min.
Apverskite apkepą lėkšte ir antrąją pusę kepkite 5-7 min. kol paruduos.
Dėkite į
lėkštę
, supjaustykite porcijomis ir patiekite su grietine, grietinės ir garstyčių padažais, smulkintais česnakais ir žolelėmis
.
Toks troškinys tinka su bulvių koše, mėsos patiekalais, šviežių daržovių salotomis. Pagal skonį į kopūstus ar virtą mėsą galima įdėti smulkiai supjaustyto kumpio.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
