Ridikėliai – viena mylimiausių daržovių, todėl daugelis šeimininkių dažnai susimąsto, kaip juos išsaugoti žiemai, kad būtų galima pasigaminti naminius, užauginti su natūraliomis trąšomis.
Norėdami išsaugoti ridikėlius, jums reikės šių ingredientų:
– ridikėliai, 4 kg;
– vanduo, 1 l;
– druska, 2 šaukštai;
– petražolės, 40 g;
– lauro lapas 2 gt;
– obuolių sidro actas 6%, 2 puodeliai;
– pipirų žirneliai, 10 vnt.
Virimo procesas
Kruopščiai nuplaukite ridikėlius ir žalumynus. Daržoves supjaustykite griežinėliais, petražoles smulkiai supjaustykite.
Sterilizuojame stiklainius, dedame ridikėlius ir žoleles.
Marinatą iš kitų ingredientų užvirinkite ir karštą supilkite į stiklainius. Užsukite dangtelius, apverskite, apvyniokite rankšluosčiu ir palikite, kol visiškai atvės. Saugome rūsyje.
Šiuos konservuotus ridikėlius galima naudoti salotoms – išsaugomos visos naudingos daržovės savybės ir jos tikrai nebus savo vietoje salotose. Daugelis šią aštrią daržovę naudoja mėsai – marinuodami mėsą į marinatą įberkite ridikėlių ir tada kepkite mėsą folijoje. Šiuo atveju ridikėliai suteikia patiekalui originalų skonį.
Paprasčiausiai sumaišę ridikėlius su svogūnais ir žaliais žirneliais, pasigaminsite paprastas, bet skanias salotas. Ridikėlių griežinėliais galite tiesiog papuošti įvairius patiekalus.