Kondensuoto pieno pyragas: puikus skanėstas Naujiesiems metams ir Kalėdoms!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ingredientai:

Tešlos gamybai:

  • Kondensuotas pienas – 1 skardinė
  • Kiaušiniai – 3 vnt
  • Miltai – 1 puodelis
  • Kepimo milteliai – 10 g

Kremui:

  • Virtas kondensuotas pienas – 1 skardinė
  • Sviestas – 100 g
  • kokoso drožlės – 20 g

Paruošimas:

  1. Dubenyje mikseriu vidutiniu greičiu išplakti kondensuotą pieną ir kiaušinius. Palaipsniui suberkite kepimo miltelius ir dalimis suberkite persijotus miltus, maišydami iki vientisos masės.
  2. Padalinkite tešlą į tris lygias dalis. Kepimo formą ištepkite sviestu. Kiekvieną tešlos gabalėlį kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 10–12 minučių. Gatavus pyragus atvėsinkite.
  3. Virtą kondensuotą pieną ir minkštą sviestą plakite iki vientisos grietinėlės.
  4. Atvėsusius pyragus patepkite kremu. Taip pat aptepkite pyrago viršų ir šonus. Pabarstykite kokoso drožlėmis.
  5. Tortą padėkite į šaldytuvą bent 2 valandoms, kol jis išmirks ir suminkštės.
Patiko? Pasidalink! Ačiū.