Jų skonis ir aromatas nuostabūs! Grybai mėsos kukuliukams suteikia raziną ir puikų skonį. Ir net iškepus gaunamas skanus padažas.
Kepimui galima naudoti maltą mėsą ir grybus. Virsime iš maltos jautienos ir smulkių grybukų. Tokius kotletus galima patiekti su bet kokiu garnyru pagal skonį.
Mėsos kukulių tūris sumažėja, padažas tampa tirštas. Grybai viduje labai minkšti, mirkomi mėsos sultyse. Dėl pomidorų padažo mėsos kukuliai orkaitėje neišdžiūsta, tampa sultingi. Jų skonis ir kvapas nuostabūs.
Ingridientai:
- 400 g maltos mėsos (jautienos)
- 14 grybų (mini)
- 1 svogūnas (vidutinis)
- 4 arb. pomidorų pasta
- pagal skonį maltų pipirų (pipirų mišinio), druskos
Paruošimas:
- Gaminimui galite naudoti bet kokį maltą mėsą pagal savo skonį (mes naudojame parduotuvinę jautienos maltą mėsą). Suberkite į dubenį, įberkite druskos, pipirų, tarkuoto svogūno ir gerai išmaišykite.
- Iš maltos jautienos (1 rutuliukas yra apie 30 g) suformuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Pasirodo, 14 tuščių.
- Receptui reikalingi mini grybukai, jie nedideli ir labai gražūs. Mes juos nuplauname. Galite naudoti didesnius grybus, tiesiog supjaustykite juos į 2 ar 4 dalis. Skonis nuo to nepasikeis, bet pjaustyti sveiki grybai atrodo labai gražiai.
- Paruoštus kotletus po vieną sutrinkite į sluoksnį (tai patogu daryti delne), per vidurį išdėliokite grybus, apvoliokite juos malta mėsa ir vėl suformuokite rutuliukus.
- Paruoštus kotletus su visais grybais dėkite į aliejumi išteptą formą.
- Į vandenį (250 ml) suberkite pomidorų pastą, druską, šiek tiek pipirų, išmaišykite ir užpilkite ant kotletų.
- Formą siunčiame į orkaitę, įkaitiname iki 180 laipsnių ir kepame 30-35 minutes. Praėjus 15 minučių nuo kepimo pradžios, išimame kotletus ir iš apačios pilame padažą.
- Išimkite gatavus kotletus, sudėkite į lėkštę, įdėkite mėgstamą garnyrą, viską apliekite padažu ir iškart patiekite.