Vištienos mėsa, kepta sezamo kailyje, yra labai minkšta ir sultinga. Galite paimti bet kokį sezamą pagal savo skonį ir sumaišyti su bet kokiomis sėklomis.
Virimui jums reikės šių ingredientų:
- vištienos filė, 600 g;
- kiaušinis, 1 vnt.;
- sezamo, 3 šaukštai;
- druska, pipirai, prieskoniai, žolelės.
Virimo procesas
Mėsą supjaustykite gabalėliais ir sumaišykite su kiaušiniu, druska, pipirais ir prieskoniais, išmaišykite. Palikite masę pasimarinuoti 20 minučių.
Kiekvieną mėsos gabalėlį pamirkykite sezamo sėklose ir padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių.
Patarimas : prie tokios mėsos puikiai tiks šviežių daržovių salotos, bet kokie garnyrai, ypač virti ryžiai ar bulvių košė. Kartu su mėsa galima kepti ir bulvių griežinėlius, o prieš patiekiant aptepti grietinės-česnakiniu padažu su žalumynais. Į mėsai skirtą marinatą, be išvardytų ingredientų, galite įdėti krapų ir porą šaukštų krakmolo – tada mėsa išeis traški, o vidus bus labai sultingas ir švelnus.