Kodėl patyrusios šeimininkės deda cukraus į maltą mėsą kotletams ir pyragams: paprastas triukas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ruošdama mėsos patiekalams faršą, kiekviena šeimininkė jį gamina pagal savo receptus ir pasitelkia keletą šeimoje priimtų gudrybių.

Taip dedamas cukrus, kuris šiuo atveju yra prieskonis, sukuriantis tobulą skonio balansą gaminyje. Cukrus į barščius dedamas taip pat, kad išgautų tą patį klasikinį skonį su skirtingais atspalviais.

Į 1 kg maltos mėsos galite įdėti 1 šaukštą cukraus. Ši anga leidžia kotletus paversti sultingesniais, minkštesniais, aromatingesniais, o kepant gaunama nuostabi traški plutelė.

Svarbiausia nepersistengti ir nesugadinti faršo, jį pataisyti bus labai sunku. Todėl atkreipkite dėmesį į dedamo cukraus kiekį.

Galima dėti į mėsos masę, skirtą tešlainiams ir baltymams įdaryti. O jei ruošiate kotletą, įberkite šaukštą cukraus (jei nėra medaus), atskieskite nedideliu kiekiu citrinos sulčių ir vyniotinį sutepkite likus 20 minučių iki kepimo orkaitėje pabaigos. Rezultatas – pikantiškas tepalas, sukuriantis traškią, ryškiai kontrastingo skonio plutą. Taip pat galima įlašinti lašelį sojų padažo, įmaišyti šiek tiek garstyčių, įberti aromatingų žolelių visai skonio puokštei.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.