Tai vienas iš senųjų sovietinių receptų, pagal kurį galima iškepti labai paprastą, bet skanų naminį kepinį. Anksčiau be šio deserto neapsieidavo nė vienos vestuvės ar gimtadienio šventė, jį kepdavo ir kelionėms.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
–
grietinės, 1 puodelis;
– sodos, 1 šaukštelis
; – sviesto, 250 g;
– miltų, kiek reikės tešlos.
Įdarui paruošti reikės:
–
aguonų, riešutų ir cukraus pagal skonį.
Kepimo procesas
Miltus persijoti
, sviestą gerai atšaldyti
, sviestą sutarkuoti į miltus ir masę rankomis sumalti į trupinius arba tiesiog sviestą supjaustyti peiliu mažais gabaliukais ir sumalti.
Įmaišykite grietinę ir sodą, suberkite tiek miltų, kiek reikia, kad gautųsi minkšta, elastinga ir nelipni tešla, panaši į koldūnų tešlą. Uždenkite maistine plėvele ir 40 min. padėkite į šaldytuvą.
15 min.
mirkykite
aguonas verdančiame vandenyje, nusunkite vandenį, sumaišykite aguonas su cukrumi pagal skonį ir susmulkinkite masę panardinamuoju trintuvu. Taip pat galite įdėti sultenių ir graikinių riešutų, tačiau tai nėra privaloma.
Tešlą iškočiokite plonu sluoksniu, supjaustykite trikampėliais – segmentais ir ant platesnio krašto uždėkite įdaro, suvyniokite maišelius ir perkelkite sausainius į pergamentu išklotą kepimo skardą.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 15 minučių. Kai bagelai atvės, apibarstykite juos milteliniu cukrumi
. Įdarą bagelams galite pasigaminti bet kokį pagal savo skonį.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
