Kodėl mėsa rišama špagatais? Kodėl to reikia ir kaip tai veikia mėsos skonį?

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kodėl kepant mėsa surišama virtuviniu špagatu? Daugeliui šis kulinarinis ritualas kelia daug klausimų.

Faktas yra tas, kad ne visi žino, koks svarbus šis procesas.

Mėsos rišimas turi daug teigiamų aspektų. Pavyzdžiui, kiaulienos, jautienos ar vištienos gabalas išlaiko daugiau sulčių. Mėsa kepimo metu nesuyra ir išlaiko savo struktūrą.

Kodėl mėsa gali prarasti formą be siūlų?
Termiškai apdorojant mėsos gabalas keičia formą ir tampa lankstesnis. Keičiasi ne tik forma, bet ir atspalvis ir net masė. Tai turi įtakos patiekalo išvaizdai. Tai yra, patiekti mėsą virvelėje yra naudingiau dėl estetinių priežasčių.

Kaip špagatas veikia mėsos sausumą?
Iškepus mėsoje esantys pluoštai pradeda deformuotis. Drėgmė, kuri buvo tarp pluoštų, išeina. Kad viduje liktų daugiau sulčių, prieš kepant gabalėlį reikėtų surišti.

Reikėtų suprasti, kad iš mėsos vis tiek išsiskirs tam tikras procentas sulčių. Špagatas negali 100% garantuoti, kad indas nebus sausas. Šis veiksnys priklauso ir nuo produkto temperatūros bei marinavimo.

Kaip teisingai naudoti špagatą?
Pirmiausia rankomis suspaudžiame mėsos gabalą, o tada surišame špagatu. Surišame žiedais 1-3 cm tarpais.

Jei laikysitės virimo taisyklių, naudodami virvelę, galite gauti restorano patiekalą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.