Kodėl kepant mėsą į keptuvę reikia įdėti krištolinę stiklinę? Mūsų močiučių paslaptis

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Beje, šis metodas vis dar aktualus tarp aukščiausios kategorijos virėjų, tačiau paprastos namų šeimininkės apie tai arba pamiršo, arba nežinojo.

Tačiau dėl šio paprasto metodo mėsa pasirodo švelnesnė ir skanesnė, o sultinys, kuriame ji buvo virta, yra „švarus“, tiksliau, skaidrus.

Ar žinojote, kad mėsa, priklausomai nuo jos veislės, turi būti kepama tam tikroje temperatūroje?

Būtent dėl ​​šios klaidos kai kurioms šeimininkėms mėsa būna nepakankamai skani, o sultinys drumstas.

Ką turėčiau daryti?
Taigi, kai reikia virti mėsą, būtina ją užpilti šaltu vandeniu.

Padėkite ant ugnies ir kaip pagrindinį ingredientą pridėkite stiklinę stiklinę, krištolinę stiklinę arba dekanterio kamštį – ką tik turite po ranka.

Po kurio laiko išgirsite stiklų barškėjimą. Šis stiklinis objektas pradėjo daužytis į keptuvės dugną ir sieneles.

Tad pats laikas atkreipti dėmesį į keptuvę su mėsa. Atėjo laikas pašalinti putas ir sumažinti ugnį iki minimumo.

Stiklinis indas iš karto nustoja skleisti nemalonų garsą.

Kaip aiškina profesionalūs virėjai, mėsos, vištienos ir kalakutienos gaminimo metu negalima virti verdančiame vandenyje. Kad šie produktai išeitų skanesni, o sultinys išliktų skaidrus, jie turi sultinyje užvirti.

Krištolo signalizacija
Kai vanduo tik pradeda virti, stiklinė keptuvėje signalizuoja, kad laikas sumažinti temperatūrą, kitaip mėsa iškeps netinkamoje temperatūroje, vadinasi, ji nebus tokia skani.

Ir sultinys nebus skaidrus.

Temperatūra turi būti sumažinta tol, kol stiklinis objektas nustos barškėti ir skleisti nemalonų garsą.

Tik taip iškepsite skaniausią, sultingiausią ir švelnesnę mėsą ar vištieną. Metodas tinka gaminiui virti arba troškinti.

Žele mėsa pasirodo ypač skani, jei ją verdate su stikliniu daiktu sultinyje.

Jei keptuvėje temperatūra aukštesnė, iš gaminio išvirs visas skonis, sultinys taps drumstas.

Jei paklausite profesionalių šefų, jie patvirtins, kad bet kokią mėsą reikia kepti kiek žemesnėje nei virimo temperatūroje – nuo ​​80*C iki 95*C.

Būtinai pabandykite išvirti mėsą ar vištieną su stikliniu daiktu viduje ir pamatysite, kad patarimas puikus.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.