Iš cukinijų galima ruošti pačius įvairiausius patiekalus. Tuo pačiu jie visi pasirodo labai natūralūs ir sveiki, todėl negaiškite laiko ir kol tęsiasi šviežių daržovių sezonas, gaminkite paprastus ir skanius cukinijų skanėstus.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
cukinijos, 2 vnt;
baklažanai, 1 vnt.;
saldžiosios paprikos, 2 vnt;
džiūvėsėliai 0,5 stiklinės;
parmezanas, 0,5 stiklinės;
čiobrelių, baziliko, druskos, česnako;
daržovių aliejus;
pomidorai, 5 vnt;
Mocarela.
Virimo procesas
Cukiniją ir baklažaną supjaustykite dideliais gabalėliais ir išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Čia dedame ir saldžiąsias paprikas, supjaustytas juostelėmis.
Sumaišykite visas daržoves.
Krekerius sumaišykite su druska, prieskoniais ir tarkuotu česnaku.
Patarimas: į šį kepinį galite dėti bet kokių prieskonių ir aromatinių žolelių.
Pabarstykite visas daržoves su duona ir apšlakstykite augaliniu aliejumi.
Pašaukite į orkaitę kepti 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Pomidorus sutrinkite panardintu trintuvu.
Daržoves apibarstykite tarkuotu sūriu, išmaišykite ir supilkite pomidorų sultis.
Kepkite 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Patiekite troškintuvą karštą su bet kokiais garnyrais. Taip pat užpilu aštriu padažu, pagamintu iš grietinės, krapų ir šviežio tarkuoto agurko. Išeina skanus pabarstytas skrudintomis sezamo sėklomis. Galite apsieiti be mocarelos;