Ko visiškai negalima dėti ant Naujųjų metų stalo Gyvatės valandą

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Renkantis Naujųjų 2025 metų meniu , svarbu žinoti, kurie patiekalai gali nepatikti metų globėjai – Gyvatei. Sužinokite, ko geriausia vengti ant šventinio stalo, kad ateinančiais metais pritrauktų sėkmę, harmoniją ir finansinę sėkmę.

Svarstys, kokių produktų ir patiekalų šiemet nerekomenduojama dėti ant naujametinio stalo.

Naujųjų metų pasimatymą visada lydi patiekalų pasirinkimas, o 2025-ųjų simboliu tapsiančiais Gyvatės metais svarbu atsižvelgti į jo ypatingą simboliką ir reikalavimus. Gyvatė siejama su išmintimi, kantrybe ir rafinuotumu. Jos energija reikalauja ypatingo požiūrio, todėl tam tikri produktai ir patiekalai gali ne tik neatnešti trokštamos sėkmės, bet ir sukurti nepageidaujamų situacijų.

Žuvies patiekalai
Kadangi Žalčio – vandens būtybės – metai turi savo simboliką, žuvies patiekalai gali būti siejami su energija, kuri „pabėgs“ iš namų. Manoma, kad žuvis gali „išplaukti“ kartu su turtais ir sėkme, palikdama namus be sėkmės visai valandai. Venkite keptos, virtos ar rūkytos žuvies, net jei ją labai mėgstate. Vietoj to galite sutelkti dėmesį į kitas, mažiau „pavojingas“ jūros gėrybes, tokias kaip kalmarai ar midijos, kurios nesugadins pusiausvyros Gyvatės valandoje.

Aštrus ir per aštrus maistas
Gyvatė mėgsta rafinuotumą ir subtilumą, todėl pernelyg aštrūs patiekalai gali sutrikdyti harmoniją. Aitriųjų pipirų, aštrių prieskonių ir prieskonių pertekliaus nesuvokia gyvatės energija, kuri teikia pirmenybę ramiems ir harmoningiems skoniams. Pipirai gali simbolizuoti „ugnį“, kuri kursto konfliktus, o Gyvatės valanda reikalauja švelnumo ir atsargumo. Vietoj to naudokite aromatines žoleles, tokias kaip bazilikas ar krapai, kad suteiktumėte skonį, o ne per aštriai.

Vištienos kiaušiniai ir iš jų pagaminti patiekalai
Daugelyje kultūrų kiaušinis yra naujos gyvybės simbolis, tačiau Gyvatės atveju tai gali pasirodyti nevykęs pasirinkimas, nes gyvatė simboliškai siejama su savo teritorijos ir palikuonių apsauga. Kiaušiniai gali būti siejami su šios simbolinės ramybės pažeidimu, dėl kurio namuose gali kilti konfliktai ir įtampa. Vietoj kiaušinių galite rinktis augalinius užkandžius ar salotas, kurios suteiks šventiškumo ir tuo pačiu netrikdys harmonijos.

Konservuoti produktai
Konservuoti produktai simbolizuoja sąstingį ir pokyčių stoką. Gyvatė, kaip atsinaujinimo ir pokyčių simbolis, nepritaria ilgalaikiam maisto saugojimui. Tad patiekalus iš konservuotų produktų, tokių kaip konservuoti kukurūzai, žirniai ar raugintos daržovės, geriau pakeisti šviežiais. Tai pabrėš atsidavimą gyvenimo pokyčiams ir atnaujinimams, kurie atneš papildomos sėkmės Gyvatės metais.

Sausi, per kieti produktai
Gyvatė siejama su lankstumu, todėl ant stalo nerekomenduojama dėti sausų ir per kietų produktų. Per kieta duona, krekeriai ar sausainiai gali simbolizuoti kietumą ir nenuolaidumą, kurio gyvatė nesuvokia. Vietoj to galite pridėti minkštų desertų, pavyzdžiui, grietinėlės pyragaičius, putėsius ar pudingus, kurie simbolizuos lankstumą ir prisitaikymą, o tai labai svarbu Gyvatės metais.

Riebūs ir sunkūs patiekalai
Gyvatė vertina lengvumą ir eleganciją, todėl per sunkus maistas gali sukelti sąstingio ir perkrovos jausmą. Ant Naujųjų metų stalo nepageidautini patiekalai su dideliu riebalų kiekiu, pavyzdžiui, kiaulienos, majonezo salotos ar daugiasluoksniai pyragai. Jie sukuria nereikalingumo jausmą, kuris nesutampa su Gyvatės simboliu. Rinkitės lengvus, sveikus ir subalansuotus patiekalus, pavyzdžiui, keptą mėsą, žuvį be riebių padažų ar šviežių daržovių salotas su lengvu padažu.

Rūgštiniai produktai
Gyvatė nemėgsta per didelio rūgštingumo, todėl reikėtų vengti rūgštaus maisto, pavyzdžiui, citrinų, acto ar marinuotų daržovių dideliais kiekiais. Rūgštis gali personifikuoti agresiją ir nepasitenkinimą, o tai neprisideda prie darnios metų pradžios. Šiuos ingredientus geriau pakeisti neutraliais arba saldžiais produktais, kurie sukurs teigiamą atmosferą ir suteiks malonių pojūčių.

Alkoholis dideliais kiekiais
Gyvatė yra apdairumo simbolis, o didelis alkoholio kiekis gali būti nesuvokiamas teigiamai. Ji vertina pusiausvyrą, todėl verčiau apsiriboti lengvais gėrimais: šampanu, lengvais kokteiliais ar nealkoholiniais gėrimais. Tai leis nepamesti galvos ir metus pasitikti aiškiai bei darniai, o tai prisidės prie ramių ir sėkmingų metų.

Pasitikdami 2025-uosius Gyvatės metus, prisiminkite, kad pasirinkę tinkamus patiekalus ne tik sukuriate šventinę nuotaiką, bet ir pasikviečiate į namus sėkmę, gerovę ir ramybę.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.