Šiandien daugelis žmonių kepa duoną namuose. Noriu su jumis pasidalinti vienu iš klasikinių duonos receptų, kurį laikau vienu sėkmingiausių – pasirodo, minkštas kepalas, su kvapnia ir traškia plutele.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
kiaušinis, 1 vnt;
pienas, 150 ml;
mielės, 1 šaukštelis;
cukraus, 3 šaukštai;
druskos, 1 šaukštelis;
miltai, 2 stiklinės;
druskos, 0,5 šaukštelio;
sviesto, 2 v.š.
Virimo procesas
Šiltame piene ištirpinkite druską ir cukrų, mieles, gerai išmaišykite ir palikite 10 min.
Miltus persijokite ir dalimis suberkite į masę, išminkykite ir pamažu supilkite ištirpintą sviestą. Tešla turi būti minkšta ir lanksti, neužsikimšusi miltais.
Uždenkite tešlą ir palikite 30 minučių.
Kepimo formą ištepkite sviestu.
Minkykite tešlą, apvalinkite, sudėkite į formą.
Viršų patepkite sviestu ir palikite 1 val.
Sutepimui išplakite trynį arba sutepkite pienu.
Kepkite 170 laipsnių temperatūroje apie 25-30 minučių iki auksinės rudos spalvos.
Duoną atvėsinkite po rankšluosčiu ir patiekite. Galima tiesiai iš orkaitės, aptepti vandeniu, uždengti rankšluosčiu, kad plutelė liktų traški, bet ne per kieta.