Klasikinis 100-mečio receptas iš mano anytos. Minkštas kepalas su traškia plutele

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šiandien daugelis žmonių kepa duoną namuose. Noriu su jumis pasidalinti vienu iš klasikinių duonos receptų, kurį laikau vienu sėkmingiausių – pasirodo, minkštas kepalas, su kvapnia ir traškia plutele.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

kiaušinis, 1 vnt;
pienas, 150 ml;
mielės, 1 šaukštelis;
cukraus, 3 šaukštai;
druskos, 1 šaukštelis;
miltai, 2 stiklinės;
druskos, 0,5 šaukštelio;
sviesto, 2 v.š.

Virimo procesas

Šiltame piene ištirpinkite druską ir cukrų, mieles, gerai išmaišykite ir palikite 10 min.

Miltus persijokite ir dalimis suberkite į masę, išminkykite ir pamažu supilkite ištirpintą sviestą. Tešla turi būti minkšta ir lanksti, neužsikimšusi miltais.

Uždenkite tešlą ir palikite 30 minučių.

Kepimo formą ištepkite sviestu.

Minkykite tešlą, apvalinkite, sudėkite į formą.

Viršų patepkite sviestu ir palikite 1 val.

Sutepimui išplakite trynį arba sutepkite pienu.

Kepkite 170 laipsnių temperatūroje apie 25-30 minučių iki auksinės rudos spalvos.

Duoną atvėsinkite po rankšluosčiu ir patiekite. Galima tiesiai iš orkaitės, aptepti vandeniu, uždengti rankšluosčiu, kad plutelė liktų traški, bet ne per kieta.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.